Εντομοφαγία με «σφραγίδα» ΙΚΕΑ


Με το 30% των πελατών να επισκέπτονται τα καταστήματά της

αποκλειστικά για τα φθηνά γεύματα, τα τρόφιμα είναι μεγάλη υπόθεση για την Ikea. Στο μέλλον, όμως, τα διάσημα κεφτεδάκια της μπορεί να μην είναι φτιαγμένα από κρέας όπως το γνωρίζουμε.

Φτηνό φαγητό για όλους τους καταναλωτές και αργότερα γιατί όχι για όλους τους πολίτες!

Διαβάζουμε στο Newpost:

Το Space10, ένα εργαστήριο Καινοτομίας της Ikea με έδρα την Κοπεγχάγη, παρουσίασε το όραμά του για το «φαστφούντ του μέλλοντος», το οποίο θα πρέπει να είναι γευστικό, υγιεινό και ταυτόχρονα βιώσιμο.

Η πρώτη πρόταση είναι το Μπιφτέκι Εντόμων, το οποίο παρασκευάζεται από πατζάρι, πατάτα και προνύμφες σκαθαριών, οι οποίε αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών.

Ακόμα και το παραδοσιακό hotdog θα μπορούσε να μεταμορφωθεί στο μέλλον σε Dogless Hotdog, στο οποίο το λουκάνικο έχει φυτική προέλευση και το ψωμάκι είναι φτιαγμένο όχι από αλεύρι αλλά από σπιρουλίνα -ένα μονοκύτταρο φύκι που προσφέρει περισσότερο καροτένιο από το καρότο και περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι.

Το φουτουριστικό μενού συμπληρώνει η Σαλάτα LOKAL, η οποία θα παρασκευάζεται από λαχανικά που καλλιεργούνται υδροπονικά μέσα στα ίδια τα καταστήματα της Ikea.

Μένει λοιπόν να δούμε αν τα κεφτεδάκια από προνύμφες θα αποδειχθούν εξίσου δημοφιλή με τα έπιπλα σε επίπεδες συσκευασίες.


el.gr


Σχόλιο αναγνώστη στο ιστολόγιο el.gr:

Ως τροφή ειναι θρεπτική αλλά το να μου αλλάζουν τις διατροφικές μου συνήθειες εξαναγκαστικά και με υπουλο τρόπο δεν το ανέχομαι ...Να τα φάνε μόνοι τους...
Σχόλια