Δεν χαίρονται τα κανάλια...


...που συνεχίζει να λειτουργεί το MEGA...

Δεν είναι μόνο ο ΣΚΑΙ που ζήτησε πριν λίγες ημέρες με επιστολή του στο ΕΣΡ να τερματίσει τη λειτουργία του σταθμού… Στην ίδια γραμμή κινούνται και οι...
υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί, ανεξάρτητα από το πόσο «φωναχτά» το λένε ή όχι!

Όλα τα κανάλια, ιδιοκτήτες και διοικήσεις, συμφωνούν ότι το MEGA πρέπει να κλείσει διότι αυτό που συμβαίνει τα τελευταία δυο χρόνια είναι αθέμιτος ανταγωνισμός, με αποτέλεσμα να υφίστανται μεγάλη οικονομική ζημιά.

Το βασικό επιχείρημα των καναλιών – όπως αυτό διατυπώθηκε και προς το ΕΣΡ, είναι ότι το MEGA δεν τηρεί τις συμβατικές υποχρεώσεις που θέτει ο νόμος για τη λειτουργία του, δηλαδη δεν εχει προγραμμα, παρα μονο επαναλήψεις και δεν καταβάλει μισθούς…

Ενώ «κανιβαλιζει» τη διαφημιστική αγορά. Αντίθετα οι ίδιοι επενδύουν δεκάδες εκατομμύρια σε πρόγραμμα, καταβάλουν μισθούς και εισφορές και είναι τυπικοί απέναντι στις υποχρεώσεις του νόμου.

Έτσι λοιπον, ενώ υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την απόφαση του ΕΣΡ που αποφάνθηκε υπέρ του τερματισμού της λειτουργίας του MEGA… Στη συνέχεια υπήρξε προβληματισμός με το μπλοκάρισμα της απόφασης από το ΣτΕ, μετά την προσφυγή της Τηλετυπος ΑΕ ζητώντας αναστολή μέχρι την 4η Μαΐου που θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης. Και αναρωτιούνται πλέον πόσο θα τραβήξει αυτή η υπόθεση που λειτουργεί ευθέως εις βάρος τους.

enimerosi24.gr
Σχόλια