Διπλωματική Διέξοδος Στο Κορεατικό Η Β. Κορέα Δέχεται Αποπυρηνικοποίηση Εάν Της Εγγυηθούν Την Ασφάλεια

Εγγυηθούν Την Ασφάλεια


Εκτίναξη των αξιών τα χρηματιστήρια, μεταδίδει το ανεξάρτητο αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο Zero Hedge, μετά την αναφερόμενη από τους Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, «διπλωματική διέξοδο» στην Κορεατική κρίση, με συμφωνία των κυβερνήσεων Βορείου και Νοτίου Κορέας να διεξαγάγουν απ’
ευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών τους, με την Βόρειο Κορέα να σηματοδοτεί ότι δέχεται την εγκατάλειψη του πυρηνικού προγράμματός της, «εφ όσον της παρασχεθούν πειστικές εγγυήσεις για την ασφάλεια του καθεστώτος της.»
Β ΚΟΡΕΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΥΠΟ ΕΓΓΥΜΕΝΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ
Ο τίτλος του δημοσιεύματος εμπνέεται από τον ειδικό απεσταλμένο του Γραφείου Ασφαλείας της Νοτίου Κορέας Chung Eui-yong, που μίλησε σε δημοσιογράφους στη Σεούλ, μετά την επιστροφή του από την Πιονγκγιάνγκ.
Ο ίδιος και ένας άλλος απεσταλμένος, ο αρχηγός της Εθνικής Μυστικής Υπηρεσίας Suh Hoon, συνάντησαν χθες τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγκγιάνγκ. Ο Τσουνγκ επιβεβαιώνει ότι η Βόρειος Κορέα είναι πράγματι έτοιμη να σταματήσει την λογομαχία και να διαπραγματευτεί..
Ο Τσουνγκ δήλωσε:
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πρόθυμος για ειλικρινείς συνομιλίες με τις ΗΠΑ για αποπυρηνικοποίηση.
Η Βόρειος Κορέα θα αναστείλει τις προκλήσεις κατά τις συνομιλίες.
- Υπόσχεται να μη χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε όπλα εναντίον της Νοτίου Κορέας.
Επόμενο βήμα: Συνάντηση κορυφής των δυο γειτόνων τον Απρίλιο, για την επεξεργασία των λεπτομερειών. « Η Βόρειος και η Νότιος Κορέα συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συνάντηση κορυφής, δήλωσε ο Τσουνγκ. Η Πιονγκγιάνγκ υπόσχεται να μη πραγματοποιήσει δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων η να κάνει άλλες προκλήσεις κατά την διάρκεια των συνομιλιών, αποσαφήνισε.
Το Zero Hedge χαρακτηρίζει το γεγονός διπλωματική νίκη του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ (παραβλέποντας –προφανώς λόγω εξάψεως- τις συστηματικές παρασκηνιακές προσπάθειες και πιέσεις Ρωσίας και Κίνας) και διερωτάται εάν αυτή η νίκη θα τον εξωθήσει να αξιώσεις παράλληλες παραχωρήσεις στο πεδίο του εμπορίου και να εξαπολύσει «εμπορικούς πολέμους», ενώ η αγορά ήταν απόλυτα πεπεισμένη ότι ο Πρόεδρος θα «έκανε πίσω».
Σχόλια