Σε ετοιμότητα αποστολής τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια – Φόβοι για χτύπημα των ΗΠΑ κατά της Συρίας με γαλλική υποστήριξη




«Σκούρα τα πράγματα» στην Ανατολική Μεσόγειο και την επικείμενη όπως όλα δείχνουν αμερικανική επίθεση με 600 πυραύλους Tomahawk κατά συριακών στόχων, η οποία θα έχει και την γαλλική συνδρομή. Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν μια επίθεση στα ανατολικά και νότια της Συρίας κτυπώντας συναγερμό σε Μόσχα και Δαμασκό.

Μάλιστα σήμερα , ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε την τελευταία στιγμή την επίσκεψη που προγραμματιζόταν να κάνει στο Βιετνάμ σήμερα Δευτέρα εξαιτίας κάποιων «απροσδόκητων» λόγων, γνωστοποίησε το Ανόι, την επομένη των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία.

«Για απροσδόκητους λόγους, η επίσκεψη στο Βιετνάμ του υπουργού Εξωτερικών (της Ρωσίας) δεν θα λάβει χώρα όπως προβλεπόταν», ανέφερε ανακοίνωση της βιετναμικής διπλωματίας που δόθηκε στη δημοσιότητα μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του Λαβρόφ με τον πρόεδρο του Βιετνάμ, τον Τσαν Ντάι Κουάνγκ.

Όλα αυτά αποτελούν αποχρώσες ενδείξεις ότι κάτι «μεγάλο» ετοιμάζεται στην Α.Μεσόγειο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και αφορά την Συρία.

Η εντολή του Β.Πούτιν πριν τις εκλογές προς τον Ρώσο Α/ΓΕΝ Ναύαρχο Βλαντιμίρ Κορόλεφ , ‘ήταν να έχει σε πλήρη ετοιμότητα τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας που αριθμεί 60 μονάδες επιφανείας και αρκετά υποβρύχια.

Από προχθές ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του ρωσικού τύπου αναφέρουν ότι ήδη «φορτώνονται πυρηνικοί πύραυλοι σε ρωσικά υποβρύχια και αποπλέουν.. και μιλάμε για διηπειρωτικούς πυραύλους R-29 SINEVA και Bulava.



Την ίδια στιγμή τέθηκαν σε ετοιμότητα αποστολής « άγνωστο για που» τρία πανίσχυρα πυρηνοκίνητα υποβρύχια τέταρτης γενιάς, τα «Yury Dolgoruky», «Alexander Nevsky», «Βλαδίμηρος ο Μονομάχος» που ήδη εκτελούν αποστολές μάχης στο πλαίσιο του Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτό ανακοινώθηκε το Σάββατο από τον ίδιο τον αρχηγό του ρωσικού ναυτικού, ναύαρχο Βλαντιμίρ Κορόλεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει δύο ομάδες πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στους στόλους του Βορρά και του Ειρηνικού. Αυτοί περιλαμβάνουν τα νεότερα πυρηνικά υποβρύχια της 4ης γενιάς του τύπου Borey.

«Προς το παρόν, έχει ήδη θεσπιστεί και πραγματοποιούν αποστολές μάχης» τα παρακάτω υποβρύχια: Yury Dolgoruky, Αλέξανδρος Νιέφσκι, Βλαδίμηρος ο Μονομάχος» δήλωσε ο Κορόλεφ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Μόσχας».

Την ίδια στιγμή η γαλλική ηγεσία δηλώνει ότι ο γαλλικός στρατός μπορεί να λάβει μέρος στις επιθέσεις κατά της Συρίας..προκαλώντας πανικό στην Α.Μεσόγειο για αυτό που έρχεται, σύμφωνα με ρωσικό ΜΜΕ.

Ρωσικό ινστιτούτο θεωρεί πολύ πιθανή την γαλλική συμμετοχή..σε πρώτη ή σε δεύτερη φάση και για αυτό φαίνεται ενδιαφέρον να αναλυθούν οι πραγματικές γαλλικές δυνατότητες στον τομέα αυτό, γράφει το «Militarist».

Τα γαλλικά υποβρύχια τύπου Rubis δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν βλήματα Cruise και τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια νέας γενιάς τύπου Barracuda δεν έχουν ακόμη τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία. Έτσι θα υπάρχουν μόνο μονάδες επιφανείας ..δηλαδή φρεγάτες τύπου FREMM και γαλλικά μαχητικά.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές , τα γαλλικά πλοία ευρίσκονται τώρα στις ακόλουθες περιοχές :
Φρεγάτα Aquitaine στην Ανατολική Μεσόγειο, συμμετέχει στην επιχείρηση Chammal.
Φρεγάτα Provence στο δρόμο για γαλλικό λιμάνι μετά τη συμμετοχή στις ασκήσεις TG 18.1 στα νορβηγικά ύδατα.
Φρεγάτα Languedoc, συμμετέχει στην νατοϊκή άσκηση με την επωνυμία «Dynamic Manta 2018» κοντά στη Σικελία.
Φρεγάτα Auvergne βρίσκεται στην Τουλόν μετά την επιστροφή από τα ασιατικά ύδατα τον Δεκέμβριο του 2017.
Φρεγάτα «Βρετάνη» στην Βρέστη, από τα τέλη του 2017 τεστάρεται με θαλάσσιες δοκιμές.
Φρεγάτα Normandie ευρίσκεται από την 1η Φεβρουαρίου 2018 στο Lorian.

Επίσης μια γαλλική φρεγάτα είναι ήδη στην περιοχή της Συρίας και δύο ακόμη μπορούν να βρεθούν στις συριακές ακτές μέσα σε 48-96 ώρες.

Αν υποθέσουμε ότι θα συγκεντρωθούν άμεσα τρεις γαλλικές φρεγάτες, ο συνολικός αριθμός των πυραύλων κατά συριακών στόχων μπορεί να φτάσει 30-54 μονάδες.

Ταυτόχρονα, μοίρες αεροσκαφών Rafale και Mirage-2000-5 με πυραύλους SCALP-EG έχουν τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα .

Εφόσον παρεμβαίνει λοιπόν η Γαλλία η οποία ιστορικά είχε βλέψεις στην περιοχή, είναι θέμα χρόνου να παρέμβει και η Βρετανία αλλά και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Σε αυτή την επιχείρηση όμως , και εφόσον αυτή διαρκέσει αρκετά , Ελλάδα και Κύπρος θα αποτελέσουν πιθανόν τις πιο κοντινές βάσεις των δυνάμεων αυτών , όπως και να τις «ονομάσουν», αλλάζοντας το ρουν των γεγονότων στην Α. Μεσόγειο .

Πως θα αντιδράσει όμως η Μόσχα σε αυτό το ενδεχόμενο ;



pentapostagma.gr
Σχόλια