ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΩΜΑ!



Έχουν περάσει 73 χρόνια από τότε που η Κατίνα Παξινού έπιασε στα χέρια της το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Πιλάρ στην κινηματογραφική μεταφορά του "Για ποιον κτυπά η καμπάνα", ανοίγοντας με τον πιο μεγαλοπρεπή τρόπο τον δρόμο. Από το πρώτο εκείνο Όσκαρ έχουν μεσολαβήσει πάνω από 30 υποψηφιότητες και 15 βραβεύσεις καλλιτεχνών με ελληνική καταγωγή.

Έλληνες πρώτης γενιάς, όπως ο Μάνος Χατζηδάκις και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος Έλληνες του εξωτερικού, όπως ο Κώστας Γαβράς, Έλληνες που είναι περισσότερο Αμερικανοί ή Βρετανοί, όπως ο Τζον Κασαβέτης και ο Αλεξάντερ Πέιν, Έλληνες που δεν ήξερες ότι είναι Έλληνες, όπως ο δημιουργός του Mad Max, Τζορτζ Μίλλερ (Μηλιώτης). Όλοι τους έχουν γνωρίσει την απόλυτη καταξίωση στην τέχνη τους μέσα από μία ή περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ.
Με αφορμή λοιπόν την συμμετχή του Γιώργου Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου (Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο για την ταινία Ο Αστακός)-εικόνα! Φέτος έλαμψαν τα όσκαρ Έλαμψαν τα Οσκαρ 2018: Η πρώτη παρουσία στο κόκκινο χαλί έχει ελληνικό άρωμα -Η Μαρία Μενούνος με Σήλια Κριθαριώτη!
Σχόλια