Ο θάνατος είναι απλώς μια ψευδαίσθηση: συνεχίζουμε να ζούμε σε ένα Παράλληλο Σύμπαν



Απο αρχαιοτάτους χρόνους φιλόσοφοι, επιστήμονες και οι θρησκευτικοί εκπρόσωποι,

έχουν αναλύσει και δίνουν τη δική τους εξήγηση για το τι συμβαίνει μετά το θάνατο.
Πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο ή απλά εξαφανιζόμαστε στο άγνωστο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει αυτό που συνήθως ορίζουμε ως θάνατο.
Μια νέα επιστημονική θεωρία υποδηλώνει ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος.
Πριν από λίγο καιρό, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι βρήκαν την πρώτη απόδειξη του παράλληλου σύμπαντος.
Αυτή η ανακάλυψη μας οδηγεί σε ένα θέμα που προκαλεί τη σκέψη, που ονομάζεται "Βιοκεντρισμός"
Ο Robert Lanza, M.D., είναι επιστήμονας, θεωρητικός και συγγραφέας του «Βιοκεντρισμού» - και πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν πεθαίνουμε.
Η ζωή και η συνείδηση ​​είναι τα κλειδιά για την κατανόηση της αληθινής φύσης του Σύμπαντος. Ο θάνατος δεν είναι το τέλος, όπως πολλοί από εμάς σκέφτονται. Πιστεύουμε ότι θα πεθάνουμε, γιατί αυτό μας έχουν πεί και διδάξει.
Συνεχίσετε η ζωή σε ένα Παράλληλο Σύμπαν;
Υπάρχουν πολλά επιστημονικά πειράματα, που θέτουν σοβαρά υπό αμφισβήτηση τον όρο θάνατο όπως τον ξέρουμε.
Σύμφωνα με την κβαντική φυσική, ορισμένες παρατηρήσεις δεν μπορούν να προβλεφθούν απολύτως. Αντ 'αυτού, υπάρχει μια σειρά από πιθανές παρατηρήσεις, κάθε μία με διαφορετική πιθανότητα.
Η ερμηνεία των "πολλών κόσμων", δηλώνει ότι κάθε μία από αυτές τις πιθανές παρατηρήσεις αντιστοιχεί σε ένα διαφορετικό σύμπαν, αυτό που ονομάζεται γενικά "multiverse".




Ο Robert Lanza έχει προχωρήσει αυτές τις θεωρίες ακόμη περισσότερο.
Οι παράλληλοι κόσμοι συνυπάρχουν με τον δικό μας, και υπάρχει άπειρος αριθμός από σύμπαντα. Επίσης όλα όσα μπορεί να μας συμβούν, συμβαίνουν σε κάποιο σύμπαν που ζούμε.
Η Ενέργεια ποτέ δεν πεθαίνει
Ο θάνατος δεν υπάρχει σε καμία πραγματική έννοια σε αυτά τα σενάρια ζωής. Όλα τα σύμπαντα υπάρχουν ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σε κάποιο από αυτά.
Αν και τα φθαρτά μας σώματα προορίζονται για αυτοκαταστροφή, το ζωντανό συναίσθημα - το «Ποιος είμαι εγώ» - είναι απλώς μια ενέργεια 20 βατ που λειτουργεί στον εγκέφαλο. Αλλά αυτή η ενέργεια δεν βιώνει τον θάνατο, - δεν πεθαίνει ποτέ, και δεν μπορεί να αναδημιουργηθεί ούτε να καταστραφεί.
Η σημασία της συνείδησης



«Εξετάστε την αρχή της αβεβαιότητας, μία από τις πιο γνωστές και σημαντικές πτυχές της κβαντικής μηχανικής. Τα πειράματα επιβεβαιώνουν ότι ενσωματώνεται στην πραγματικότητα, αλλά έχει νόημα μόνο από μια βιοκεντρική προοπτική.
Εάν υπάρχει πραγματικά ένας κόσμος εκεί έξω με σωματίδια που απλώς αναπηδούν, τότε θα πρέπει να είμαστε σε θέση να μετρήσουμε όλες τις ιδιότητές τους. Αλλά δεν μπορούμε. Γιατί πρέπει να έχει σημασία για ένα σωματίδιο τι αποφασίζετε να μετρήσετε;
Γιατί αλλάζει η παρατήρησή μας; Τι πραγματικά συμβαίνει;
Απάντηση: Επειδή η πραγματικότητα είναι μια διαδικασία που απαιτεί τη συνείδησή μας "λέει ο Lanza.
Δεν θα υπήρχε κανείς χωρίς συνείδηση. Ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν πεθαίνουμε είναι επειδή δεν είμαστε άψυχα αντικείμενα. Είμαστε ιδιαίτερα , φωτεινά όντα, που δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς συνείδηση, αλλά δεν μπορούμε να δούμε μέσα από το οστό που περιβάλλει τον εγκέφαλό μας.
Ο χώρος και ο χρόνος είναι πραγματικά δύσκολα θέματα, αλλά και τα εργαλεία προσδιορισμού που χρησιμοποιεί το μυαλό μας για να υφαίνουν τα πάντα μαζί.
Όλα όσα βλέπετε και βιώνετε αυτή τη στιγμή είναι μια καμπύλη πληροφοριών που εμφανίζονται στο μυαλό σας. Ο χώρος και ο χρόνος είναι απλά τα εργαλεία που βάζουν τα τα πράγματα στη θέση τους, άσχετα άν πραγματικά υπάρχουν.




Ο Λάντζερ επισημαίνει ότι ο θάνατος δεν υπάρχει σε ένα διαχρονικό, - χωρίς διαστήματα κόσμο.
Δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Είναι μόνο μια πεισματικά επίμονη ψευδαίσθηση.
Η αθανασία δεν σημαίνει μια διαρκή ύπαρξη στο χρόνο χωρίς τέλος, απλά βρίσκεται άχρονη, εντελώς έξω από το χρόνο .
Πώς μπορούμε να πούμε τι είναι πραγματικό και τι δεν είναι; Πώς μπορούμε με βεβαιότητα να γνωρίζουμε ότι το προγραμματισμένο μυαλό μας δεν μας δίνει την ψευδαίσθηση ενός φυσικού κόσμου;



el.gr
Σχόλια