Η ΑΝΑΓΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ







Ο πνευματικός άνθρωπος είναι από τη φύση του ένας εξεγερμένος απέναντι στην αδικία και την πλάνη. Ο λόγος που μέχρι τώρα τα «πνευματικά» άτομα δεν εξεγέρθηκαν σ’ αυτό τον κόσμο είναι βασικά ένας : δεν ήταν πραγματικά πνευματικά !
Αλλά, μια πνευματική εξέγερση δεν μπορεί να συντελεστεί από μεμονωμένα άτομα. Όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις που εμποδίζουν την εξέγερση είναι πολύ καλά οργανωμένες. Τι πιθανότητες επιτυχίας έχει ένα άτομο μόνο του ενάντια σε καλά οργανωμένους μηχανισμούς; Στην καθημερινότητα, οι εγωιστές συνασπίζονται , ενώ οι άνθρωποι καλής θέλησης , στερούμενοι και της στοιχειώδους οργάνωσης, περιορίζονται να στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα, με την παθητικότητά τους, τους δυνάστες.
Οι κλέφτες, οι εγκληματίες, οι τρομοκράτες και οι σφετεριστές της εξουσίας οργανώνονται συστηματικά.
Οι άνθρωποι καλής θέλησης μπορούν και αυτοί να οργανωθούν για να αντισταθούν στην αδικία και τον αυταρχισμό της εξουσίας, με τα μέσα του πνευματικού ακτιβισμού. Η κοινωνίες μέχρι σήμερα δημιουργήθηκαν με εγωιστικά κίνητρα και ασυνείδητες διαδικασίες. Σχεδόν τίποτα δεν έγινε με ενάργεια, γνώση, δικαιοσύνη και συνειδητή πρόθεση, γιατί απουσίαζε παντελώς η πνευματική αφετηρία. Οι φιλόσοφοι φυλακίστηκαν ή αυτοεξορίστηκαν και το τιμόνι της ιστορίας έπεσε στα χέρια ληστών και δολοφόνων. Αυτή δεν είναι υποχρεωτικά η μοίρα της ανθρωπότητας ! Ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι το διεφθαρμένο και παραπαίον σύστημα μπορεί να δώσει λύσεις στην κρίση που το ίδιο δημιούργησε! Η ανθρώπινη κοινωνία για να επιβιώσει και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον πρέπει να κάνει στροφή 180ο ….Απαιτούνται ριζικές και γενναίες αλλαγές στις αξίες, τον προσανατολισμό και τις πρακτικές μας. Πάνω απ’ όλα απαιτείται αφύπνιση και διεύρυνση της συνειδητότητάς μας. Αν ξυπνήσουμε από τον πνευματικό λήθαργο θα μπορέσουμε να διακρίνουμε την έξοδο προς το Φως. Τότε μια οργάνωση των ανθρώπων καλής θέλησης μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα και να υλοποιήσει τα υψηλότερα και αγνότερα οράματα της ανθρωπότητας. Οποιοσδήποτε συμμετέχει σ’ αυτό το σχέδιο θα πρέπει συνεχώς να εμβαθύνει την αυτογνωσία του και με το παράδειγμά του να διδάσκει τους άλλους. Καθημερινά αγωνιζόμαστε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο ! Δεν είμαστε οι τέλειοι και αλάνθαστοι! Είμαστε απλά εθελοντές που θέλουν αυτοβελτιωθούν και να συμβάλλουν στη συλλογική αλλαγή. Οι ανταγωνισμοί, οι μικροψυχίες και οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν έχουν θέση σε μια οργάνωση προσφοράς και αλληλεγγύης. Κινητήριος δύναμή μας είναι η αγάπη και η συμπόνια.




fossedrasi.gr
Σχόλια