Δείτε αυτά τα νούμερα και επανεξετάστε… πόσα ΖΟΡ έχουμε νοτίως της Κρήτης;
Oι ομοιότητες του κοιτάσματος «Καλυψώ» με τα πιθανά που έχουν εντοπιστεί νοτίως της Κρήτης είναι σχεδόν… σκανδαλιστική. Το ενδιαφέρον είναι ότι συνολικά υπάρχουν 16 πιθανά κοιτάσματα στην περιοχή και τα νούμερα που προκύπτουν ως δυνητικός πλούτος στην περιοχή «ζαλίζουν».
Σύμφωνα με διευκρινίσεις που ζήτησε το «DP» από τους ειδικούς επιστήμονες, τον καθηγητή Αντώνη Φώσκολο που βρίσκεται στον Καναδά και τον Δρ. Ηλία Κονοφάγο, πρόκειται για κοραλλιογενείς υφάλους με συνολική έκταση 3.310 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μέγεθος το οποίο αντιστοιχεί σε μέγεθος… 33,1 φορέςόσο το αιγυπτιακό κοίτασμα ΖΟΡ!
Υπενθυμίζεται, ότι το ΖΟΡ περιέχει 0,8 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Μπορεί να μην ισχύει ότι για να βρεις την περιεκτικότητα πολλαπλασιάζεις τα δυο νούμερα, όμως η μαθηματική αυτή πράξη προσδιορίζει τη μέγιστη δυνητική περιεκτικότητα των ελληνικών κοιτασμάτων.
Για να αποφύγουμε κακεντρεχή σχόλια, αρκεί κανείς να σκεφτεί ποιο θα είναι το μέλλον της χώρας εάν το μέγεθος των ελληνικών κοιτασμάτων και μόνο νοτίως της Κρήτης είναι όχι 33 φορές μεγαλύτερα του ΖΟΡ, αλλά 3 φορές μόλις, ή όποιο νούμερο μπορεί να επιλεχθεί με μέγιστο το 33, 1…
Στη συνέχεια, όποιο νούμερο επιλεχτεί ας το πολλαπλασιάσουμε με 8 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα και συνυπολογίζοντας ότι το 20% θα πάει στα κρατικά ταμεία, ενώ άλλο ένα 5% στην Περιφέρεια Κρήτης, μπορούμε να αντιληφθούμε αν θα μας απασχολεί ή όχι το περίφημο χρέος… Το χειρότερο σενάριο είναι έσοδα που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον τρεις φορές το ελληνικό χρέος ή κάνουμε λάθος;
Χωρίς καν να αναφερθούμε σε παρόμοιες πολλά υποσχόμενες διαμορφώσεις στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιεράπετρας και Κυπριακής ΑΟΖ (εκεί θα υπάρξουν περισσότερα επεισόδια και διαχείριση» του προβλήματος Τουρκία), μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάποια αρχικά πολιτικά συμπεράσματα.
Το αποτέλεσμα των μαθηματικών υπολογισμών μας δίνει και το μέγεθος του εγκλήματος σε βάρος της χώρας για το οποίο ευθύνεται γενικά και αόριστα ο πολιτικός κόσμος ή ειδικότερα το «σύστημα» στο μέτρο που αντιπροσωπεύεται από πρόσωπα με ονοματεπώνυμο.
Ισχύει βέβαια στην περίπτωσή μας το κάλλιο αργά παρά… αργότερα. Και με αυτά τα δεδομένα, ας επιστρέψουμε στην επικαιρότητα και ας εξετάσουμε υπό αυτό το πρίσμα την πολιτική κλοτσοπατινάδαπου αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση στη χώρα. Τίποτε άλλο.
defence-point.gr
Κατηγορίες:
Σχόλια