ΑΝ.ΕΛΛ.: Ογκώδες το συλλαλητήριο..

αλλά δεν προσφέρεται για καπηλεία...

Τη θέση τους στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ξεκαθάρισαν για ακόμα μία φορά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δια μέσου της εκπροσώπου τους, Μανταλένας Παπαδοπούλου, με...
αφορμή το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου, η θέση των ΑΝ.ΕΛΛ., περί μη χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου αυτού για τα Σκόπια είναι σαφής και ξεκάθαρη, ενώ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που κρατάει στο συγκεκριμένο ζήτημα: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά να πει ευθέως "όχι" στη χρήση του ονόματος "Μακεδονία" από τα Σκόπια. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται απόλυτα ότι στη Ν.Δ. κρύβονται και ότι δεν τολμούν να ψελλίσουν ούτε τις λέξεις».

Επίσης, η κ. Παπαδοπούλου εξήρε την παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει κανείς να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τους χιλιάδες διαδηλωτές που έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση:
 

Ήταν ένα ογκώδες συλλαλητήριο που αναδεικνύει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ο ελληνικός λαός, ανεξάρτητα από το πού ανήκει κομματικά, διαδήλωσε ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία. Ήταν η πρώτη φορά που διαδήλωσε με τέτοια μαζικότητα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, παρά την κρίση και ήταν για ένα εθνικό θέμα...
Κάθε απόπειρα, είτε καπηλείας, είτε υποβάθμισης, είτε παρερμηνείας τού συλλαλητηρίου δεν πείθει κανέναν. Ο ελληνικός λαός δεν κατέβηκε ούτε για τα κόμματα, ούτε για τους ομιλητές, αλλά για να φωνάξει σε όλον τον κόσμο, ο οποίος παρακολουθούσε και είχε χθες στραμμένα τα μάτια του στην Αθήνα, ότι δεν υπάρχει παρά μία και μόνο Μακεδονία.

Η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. αναφέρθηκε στις συνομιλίες που διεξάγει η Αθήνα με τα Σκόπια, δια μέσου του Μάθιου Νίμιτς από τον ΟΗΕ. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του κόμματός της στη διαπραγματευτική διαδικασία, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση ανάμεσα στα δύο κυβερνητικά κόμματα:
 

Αυτή η κυβέρνηση κάνει μία διαπραγμάτευση, η οποία είναι εφ' όλης της ύλης. Τα περί «σαλαμοποίησης» που ακούγονται είναι αστεία πράγματα. Το πρώτο ζήτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός είναι το ζήτημα του αλυτρωτισμού. Στον κ. Νίμιτς απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να ερμηνεύει την ελληνική πλευρά με διαφορετικό τρόπο.
Ο κ. Νίμιτς είναι ο διαμεσολαβητής εδώ και 25 χρόνια δεν έχει κάτι «φρέσκο» να προτείνει για την ονομασία τα γειτονικής μας χώρας. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι εκείνος που αποφασίζει για το ζήτημα. Αυτό είναι αρμοδιότητα των δύο κρατών αν θα συμφωνήσουν. Εμείς εμπιστευόμαστε τη διαπραγματευτική διαδικασία, η οποία πρέπει να γίνεται, γιατί ο παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας είναι η Ελλάδα και δεν θα μπορούσαμε να κλείνουμε την πόρτα στον διάλογο, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. 
Αυτή η κυβέρνηση βασίζεται στην έντιμη συμφωνία των αρχηγών των δύο κομμάτων για να βγει η χώρα από το καθεστώς των μνημονίων και να παταχθεί η διαπλοκή και η διαφθορά...


efsyn.gr
 
Σχόλια