Κομίζοντας «ειρήνη» με απειλές...

Μήνυμα... ειρήνης και ανάπτυξης δήλωσε ότι φέρνει στο Νταβός ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώτος ενεργός πρόεδρος των ΗΠΑ που...
επισκέπτεται το φόρουμ μετά τον Μπιλ Κλίντον, το 2000. Λίγο αργότερα, βέβαια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άρχισε τις απειλές βάζοντας στο στόχαστρο τους Παλαιστίνιους

Ο Τραμπ, ο οποίος αποφάσισε τελευταία στιγμή να παραβρεθεί στο Φόρουμ, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ. Στη διάρκεια των δηλώσεών τους τόνισε ότι θα παρακρατήσει τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους εάν δεν επιδιώξουν την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ισραήλ.

Πρόσθεσε πως ελπίζει ότι η πνευματική διαύγεια θα επικρατήσει μεταξύ των Παλαιστινίων προκειμένου να συνεχίσουν να επιδιώκουν την ειρήνη.

Κατόπιν ωστόσο προειδοποίησε: «Όταν μας έδειξαν ασέβεια πριν από μία εβδομάδα, καθώς δεν επέτρεψαν στον αντιπρόεδρο Πενς να συναντηθεί μαζί τους και εμείς τους δίνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια και υποστήριξη, απίστευτα νούμερα, νούμερα που κανείς δεν κατανοεί — αυτά τα χρήματα παραμένουν στο τραπέζι και αυτά τα χρήματα δεν θα καταλήξουν σε αυτούς παρά μόνο εάν καθίσουν και διαπραγματευτούν για την ειρήνη».

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι αντιδράσεις από διάφορους χώρους κατά της απόφασης Τραμπ να κόψει την οικονομική βοήθεια προς την Παλαιστίνη.

Σε ανοιχτή επιστολή τους 25 διάσημοι ηθοποιοί, ανάμεσά τους οι Χιου Γκραντ, Βίνγκο Μόρτενσεν, Εμα Τόμσον, Τίλντα Σουίντον, εκφράζουν τη «φρίκη» τους απέναντι σε μία τέτοια ενέργεια.

Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι «στηρίζουμε την αξιοπρέπεια των πιο ευάλωτων και στηρίζουμε τους πρόσφυγες από την Παλαιστίνη που βιώνουν μία πολύ άσχημη στιγμή».

Παράλληλα, οι επικεφαλής 21 διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα καλούν τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφαση για την Παλαιστίνη προειδοποιώντας για τρομερές συνέπειες...


efsyn.gr
Σχόλια