ΔΝΤ: Οι δανειστές να κάνουν βιώσιμο το χρέος...

Το ΔΝΤ δεν θα δώσει νέο δάνειο στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε κατηγορηματικά ο...
επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου, Μορίς Όμπστφελντ, εξηγώντας ότι δεν έχει εκπληρωθεί η βασική προϋπόθεση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμαντική εφημερίδα Die Zeit, o Μορίς Όμπστφελντ ρωτήθηκε αν το ΔΝΤ θα βοηθήσει στο πλαίσιο της έγκρισης του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 1,6 δισ. ευρώ.

Ο Όμπσφελντ απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι το Ταμείο «επιβεβαίωσε καταρχήν την πρόθεση να βοηθήσει, αλλά όχι να δώσει μετά βεβαιότητας δάνειο».

«Η προσδοκία ήταν ότι το ΔΝΤ θα δώσει δάνειο, εάν σημειώσει η Ελλάδα επαρκείς προόδους στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι δανειστές της τολμήσουν να κάνουν το χρέος της βιώσιμο. Τουλάχιστον το τελευταίο δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε τι είδους ελάφρυνση χρέους περιμένει ακριβώς το ΔΝΤ, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ ανέφερε ότι «υπάρχουν διάφοροι δρόμοι για να επιτευχθεί απομείωση του χρέους. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε επακριβώς προτάσεις σε ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους», ωστόσο απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς.

«Υπάρχουν διάφοροι δρόμοι, συμπεριλαμβανομένης και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των υφισταμένων δανείων», πρόσθεσε...



efsyn.gr
Σχόλια