ΕΣΡ: Διευκρινίσεις για τις άδειες...

Αποτέλεσμα εικόνας για εσρΣε ανοικτή διάσκεψη από τις 12 το μεσημέρι μεθαύριο (Πέμπτη 11/1/2108) θα βρίσκεται η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλέορασης καθώς λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στην...
Προκήρυξη 1/2017, για την αδειοδότηση των καναλιών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα.

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας (15.00) το ΕΣΡ θα συντάξει σχετικό πρακτικό και θα ανακοινώσει τον κατάλογος των υποβληθεισών αιτήσεων. Τα μέλη του ΕΣΡ επισημαίνουν ότι η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνει βάσει εντύπου, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ανεξάρτητης Αρχής. 

Την ημέρα και τις ώρες παραλαβής των φακέλων αιτήσεως δεν προβλέπεται παρουσία δημοσιογράφων ή τηλεοπτικών συνεργείων στις εγκαταστάσεις του ΕΣΡ το οποίο και θα ενημερώσει με δελτίο Τύπου μετά τη διάσκεψη της 11ης Ιανουαρίου.

«Η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την Παρασκευή 12/1/2018, την Δευτέρα 15/1/2018 και, αν απαιτηθεί, την Τρίτη 16/1/2018. Κατά την αποσφράγιση θα παρίστανται κατ' ανώτατο όριο δύο άτομα από κάθε μία από τις αιτούσες».

Και πάλι δεν προβλέπεται παρουσία δημοσιογράφων ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη, θα ακολουθήσει «ουσιαστικός έλεγχος των κατατεθεισών αιτήσεων και του περιεχομένου τους προκειμένου το Συμβούλιο να αποφασίσει για την έγκριση ή μη συμμετοχής των υποψηφίων στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού».

Σημειώνεται ότι ο ΣΚΑΙ είναι το πρώτο κανάλι που κατέθεσε τον φάκελό του για να συμμετέχει στον διαγωνισμό.

efsyn.gr

Σχόλια