Αγροτικά μπλόκα και στην Κεντρική Μακεδονία...

Τρακτέρ από το μπλόκο των ΤρικάλωνΤα μπλόκα με τα τρακτέρ τους έστησαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων σε κεντρικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στις γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν τις...
επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το πρωί συγκεντρώνονται τρακτέρ στον κόμβο Κουλούρας Ημαθίας, επί της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Όπως ανακοινώθηκε, προς το παρόν δεν θα προχωρήσουν σε κάποια κινητοποίηση, έστω και συμβολική, αλλά θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μπλόκο στήθηκε και στην Πέλλα, στον κόμβο Γυψοχωρίου, στο 65ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας επί της εθνικής οδού.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής, τα μπλόκα θα στηθούν έως και τις 27 Ιανουαρίου, ενώ όλοι οι αγρότες θα δώσουν «βροντερό "παρών"» στη διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica.

Έως τότε, εκτός απροόπτου, δεν αναμένεται να πραγματοποιήσουν άλλες κινητοποιήσεις, όπως αποκλεισμούς δρόμων, καθώς δεν ευνοούν τη συγκέντρωση περισσότερων αγροτών λόγω των καιρικών συνθηκών και του ψύχους.

Περιμένοντας τα Μάλγαρα

Εκπρόσωποι του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα μελετούν τη δημιουργία νέου μπλόκου και στα Μάλγαρα, με τη συμμετοχή αγροτών από τις περιοχές Μάλγαρα, Κύμινα, Χαλάστρα, Σίνδος, 'Αδενδρο, Βαλμάδα και Βραχιά.

Ωστόσο, λόγω της διάσπασης που υπάρχει, καθώς κάποιοι αγρότες εκπροσωπούνται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και τον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα και άλλοι με τη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. 

Σχόλια