Σύντομα και στην Ελλάδα: «Αστυνομία της Σαρία»: Πως οι κανόνες του Ισλάμ γίνονται νόμος για όλη την Ευρώπη
Το θέμα είναι ότι όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η ηπειρωτική Ευρώπη δεν ξέρει τι να κάνει με την τρέχουσα κατάσταση που μερικές φορές παρακάμπτουν τον νόμο τα δικαστήρια της Σαρία.
Ποια θα είναι η προσπάθεια της ΕΕ να περιορίσει τα μουσουλμανικά δικαστήρια, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti
Υπεράνω του νόμου
Μετά το θάνατο του συζύγου της, η 67χρονη Hatikha Sally ξεκίνησε αγωγή με τις αδελφές του για την ιδιοκτησία του αποθανόντος συζύγου. Ισχυρίζεται ότι λίγο πριν από το θάνατό του, με τη βοήθεια ενός Έλληνα δικηγόρου, συντάχθηκε μια διαθήκη, όπου κηρύχθηκε η μοναδική κληρονόμος. Ωστόσο, οι αδελφές του αποθανόντος πίεσαν τον μουφτή, ο οποίος είπε ότι σύμφωνα με τους κανόνες του Ισλάμ δεν μπορεί να γίνει αυτό. Καταρχάς, η Σάλι κέρδισε την υπόθεση, αλλά κατόπιν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας κήρυξε νόμιμη απόφαση του Mufti. Τώρα οι ηλικιωμένοι της Θράκης προτίθενται να «αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη» μέσω του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Παρά το γεγονός ότι οι αρχές της χώρας ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία, αυτό -είναι ένα από τα πολυάριθμα παραδείγματα μιας προφανούς αντίφασης μεταξύ των νόμων της Ελλάδας και της μουσουλμανικής μειονότητας της που ζουν κυρίως στα σύνορα με την Τουρκία. Αυτό το πρόβλημα, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, περιπλέκει τις ήδη τεταμένες σχέσεις με τους Τούρκους γείτονες
Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αρχές όλων των μεγάλων κρατών μελών της ΕΕ. Στα τέλη του περασμένου έτους στη Γερμανία, ξέσπασε ένα σκάνδαλο γύρω από ένα ζεύγος Συρίων μεταναστών. Το 2013, χώρισαν σύμφωνα με τους ισλαμικούς κανόνες: ο σύζυγος είπε τρεις φορές τη λέξη «talaq». Ωστόσο, το δικαστήριο του Μονάχου χαρακτήρισε την απόφαση «ιδιωτική», που οδήγησε σε πολλά προβλήματα με την εγγραφή της άδειας διαμονής. Το ανώτατο δικαστικό όργανο της ΕΕ, παρά τις διαμαρτυρίες των πιστών, συμφώνησε [1] με την ετυμηγορία των Γερμανών συναδέλφων.
Η απροθυμία της Ευρωπαϊκής δικαιοσύνης να εκτιμήσει πλήρως την άποψη των Μουσουλμάνων οδήγησε στην αύξηση της δυσπιστίας τους στις αρχές και στους κρατικούς νόμους. Έτσι, σχεδόν το ένα τρίτο των Γάλλων μουσουλμάνων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου του Montaigne [2], έβαλαν το Κοράνιο πάνω από το Σύνταγμα. Και είναι γενικά οι νέοι άνθρωποι – το αγαπημένο ακροατήριο όλων των ειδών τρομοκρατικών ομάδων. “Για αυτούς το Ισλάμ είναι ένας τρόπος για να ζητήσουν τα δικαιώματα τους στην Γαλλική κοινωνία”, τονίζουν οι εμπειρογνώμονες
Προς την ριζοσπαστικοποίηση
Ωστόσο, ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν κάνει παραχωρήσεις στην αυξανόμενη κοινότητα μεταναστών. Οι δρόμοι των πόλεων της Γερμανίας και της Σουηδίας περιπολούνται απολύτως νόμιμα από την «αστυνομία της σαρία», που συγκεντρώθηκε από εθελοντές. Για κανέναν δεν είναι μυστικό ότι σε περιοχές που βρίσκονται υπό αυτόν τον έλεγχο οι στρατιώτες του κράτους δεν τις ελέγχουν καθόλου.
2018 © AFP / Stringer Μουσουλμάνοι κατά τη διάρκεια προσευχής στην Κομοτηνή της Ελλάδας
Αυτό επιδεινώνει όλο και περισσότερο τα ισλαμοφοβικά και τα ριζοσπαστικά συναισθήματα. Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού ερεθίζεται από τις άγριες, κατά την άποψή του, πρακτικές όπως «οι σκοτωμοί λόγω τιμής» και η απαίτηση από τις γυναίκες να φορούν την burqa.
«Είναι μια από τις μεγαλύτερες ειρωνείες της πολυπολιτισμικότητας: τα πέντε Ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που αγωνίζονται τώρα στο Αφγανιστάν ενάντια στους Ταλιμπάν που υποδουλώνουν τις γυναίκες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη συμβαίνει και στα δικά μας γκέτο» – σημειώνει ο Ιταλός ο δημοσιογράφος Giulio Meotti .
Τα παρόμοια συμπεράσματα αρχίζουν σταδιακά να έρχονται στα υψηλότερα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής εξουσίας. Την άλλη μέρα ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι αναπτύσσονται «παράλληλες κοινότητες » με τους νόμους των κρατών που δέχονται πρόσφυγες.
«Δεν θεωρούμε αυτούς τους ανθρώπους ως μουσουλμάνους πρόσφυγες, τους θεωρούμε ως μουσουλμάνους επιτιθέμενους» – αυτή η δήλωση του Πρωθυπουργού αυτή τη φορά δεν προκάλεσε την καταδίκη από το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.
«Παράνομη η Σαρία»
Εδώ εδώ και μερικά χρόνια ο Νόμος της Σαρία εισήχθη στο νομοθετικό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας. Εκεί τα δικαστήρια της sharia λειτουργούν νόμιμα βάσει της διαιτητικής πράξης του 1996, εξηγεί ο νομικός επιστήμονας , Δόκτωρ της νομολογίας Leonid Syukiyaynen.
«Ακόμη και σε ορισμένες χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης ο νόμος για τη διαιτητική διαμάχη και την επίλυση συγκρούσεων επιτρέπει τη δημιουργία τέτοιων οργάνων», δήλωσε.
Ωστόσο, πολλά δικαστήρια της Σαρία είναι παράνομα και αυτόνομα, γεγονός που οδηγεί στην παραμέληση και στη στρέβλωση όχι μόνο των κοσμικών, αλλά και των ισλαμικών κανόνων. Δεν έχουν νομική αξία «καμιά απολύτως».
Ωστόσο, δεν είναι απολύτως σαφές εάν θέλει η ΕΕ να αγωνιστεί πραγματικά ενάντια στα παράνομα δικαστήρια. Οι συνεχείς συνομιλίες σχετικά με τη μείωση της ποσόστωσης των προσφύγων, η απομόνωση των μεταναστών σε γκέτο και η ανάπτυξη της ισλαμοφοβίας δείχνουν την αδυναμία της Ευρώπης και σε αυτό το ζήτημα.
References ↑ согласился
( https://www.br.de/nachrichten/eugh-scharia-scheidung-nicht-durch-eu-recht-gedeckt-100.html ) ↑ данным
( http://www.dw.com/en/poll-one-in-four-french-muslims-backs-burqa/a-19560262 ) ↑ замечает
( https://www.gatestoneinstitute.org/11689/political-islam-sharia-topolanek )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr/
Σχόλια