Η Φέτα είναι Φέτα ανεξάρτητα από τη ράτσα που δίνει το γάλα




Τον τελευταίο καιρό διακινούνται διάφορες περίεργες απόψεις για τις φυλές των προβάτων και των αιγών που πρέπει να παράγουν το γάλα για την παρασκευή της φέτας. Συζητήσεις που, κατά την άποψή µου, είναι χωρίς αντικείµενο, δεν ωφελούν το εθνικό µας προϊόν και πρέπει άµεσα να σταµατήσουν. Σε µια εποχή που όλοι θα έπρεπε να επικεντρώσουµε τις προσπάθειές µας ώστε, να µην επικυρωθούν από την Ελληνική Βουλή οι συµφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης µε τον Καναδά και τη Νότια Αφρική γιατί είναι επιζήµιες για τη φέτα µας, να δηµιουργηθεί, επιτέλους, η ∆ιεπαγγελµατική για τη φέτα, να αµβλυνθούν τα προβλήµατα στην παραγωγή και διακίνησή της στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό και κυρίως να προστατεύσουµε τη νοµοθετηµένη ζώνη παραγωγής της, εµείς «περί άλλα τυρβάζουµε».




Αντί να γίνουµε µέλη, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση, της νεοσύστατης µη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Όµιλος Φίλων Φέτας», που έχει θέσει ως σκοπό της την ενηµέρωση των Ελλήνων πολιτών για τις βλαπτικές συνέπειες των συµφωνιών αυτών για τη φέτα και όλοι µαζί να απαιτήσουµε από τους βουλευτές µας να µην τις επικυρώσουν (περισσότερα www.fetasos.gr), αναλωνόµαστε σε ανύπαρκτα θέµατα.

Είχα την τιµή να εκπροσωπήσω τη χώρα µας και να συµµετάσχω σχεδόν σε όλες τις προσπάθειες που έγιναν από το 1985 µέχρι το 2005 για την κατοχύρωση του πιο εµβληµατικού τυροκοµικού µας προϊόντος και κατά συνέπεια γνωρίζω το θέµα από «πρώτο χέρι», κατά τη λαϊκή έκφραση. Θεωρώ, κατόπιν αυτού, ότι έχω υποχρέωση για µια συνοπτική δηµόσια παρέµβασή µου µε την ελπίδα ότι συµβάλλω στην αποκατάσταση της αλήθειας.

1. Πιστεύω ότι το υπό συζήτηση θέµα δεν λύνεται µε συζητήσεις, υποθέσεις και διαπληκτισµούς. Αποτελεί αντικείµενο της νοµοθεσίας µας, η οποία είναι η µόνη που µπορεί να δώσει απαντήσεις.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ
Σχόλια