Πέντε συν ένας ενδιαφερόμενοι για επτά άδειες...

Η δεύτερη ευκαιρία για την TV...

Η δημοσίευση της προκήρυξης των επτά αδειών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος από...

το ΕΣΡ, αξίας 35 εκατ. ευρώ η καθεμιά, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ενεργοποίησε τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Μετά την ακύρωση του περσινού διαγωνισμού, η κυβέρνηση έχει μια δεύτερη ευκαιρία να πετύχει τον στόχο της και οι ιδιόκτητες των τηλεοπτικών σταθμών να αποκτήσουν νόμιμες άδειες, πληρώνοντας φυσικά για αυτές.

Το ενδιαφέρον έγκειται στο ποιοι σταθμοί θα κατέβουν για να διεκδικήσουν τις άδειες, έχοντας ως δεδομένη τη θετική προδιάθεση 5+1 ενδιαφερομένων που είναι:

ΑΝΤ1 TV (οικογένεια Κυριακού), Alpha (Δημήτρης Κοντομηνάς), Star (οικογένεια Βαρδινογιάννη), ΣΚΑΪ (Γιάννης Αλαφούζος) και Epsilon (Ιβάν Σαββίδης). Το Mega (Βαρδινογιάννης – Μαρινάκης) θέλει να λάβει μέρος στη διαδικασία, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για το Μακεδονία TV, το οποίο διαθέτει περίπου 60 άτομα προσωπικό, ενώ ο νόμος υποχρεώνει τους σταθμούς να έχουν 400 εργαζόμενους, συνεπώς είναι πιθανότερο το ενδεχόμενο να διεκδικήσει θεματική άδεια εθνικής εμβέλειας.

Αν προσέλθουν έξι διαγωνιζόμενοι, τότε λαμβάνουν αυτομάτως τις έξι άδειες στην τιμή των 35 εκατ. ευρώ (πληρωτέες στη δεκαετία) και η άδεια που περισσεύει δημοπρατείται εκ νέου. Αν και πάλι δεν υπάρξει ενδιαφέρον, τότε μεταφέρεται στις υπόλοιπες τρεις άδειες εθνικής εμβέλειας θεματικού περιεχομένου (μη ενημερωτικού) που θα δημοπρατήσει το ΕΣΡ.

Ένα ερώτημα που έχει προκύψει έχει σχέση με την ύπαρξη του «πόθεν έσχες». Το ΕΣΡ έχει στη διάθεσή του τα «πόθεν έσχες» των επιχειρηματιών που είναι ήδη στα media, τα οποία κατατέθηκαν το 2017 για την περίοδο του 2016. Για επιχειρηματίες που δεν έχουν ακόμη συμμετοχή το ΕΣΡ θα πρέπει να τα ζητήσει κατά την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων, που θα ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου. Η υποβολή των αιτήσεων, σύμφωνα με την προκήρυξη, μπορεί να γίνει ως το μεσημέρι (15.00) της 8ης Ιανουαρίου, στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ όμως καταγράφεται η ημερομηνία της 11ης Ιανουαρίου 2018...



Πηγή: typologies.gr
Σχόλια