5ψήφια νούμερα-απάτη από εταιρείες φαντάσματα - Παραπλανούν χρεώνοντας υπέρογκα ποσά με τις «ευλογίες» εταιρίας κινητής τηλεφωνίας





Καταγγελία Αναγνώστριας

σας παραθέτω αυτούσια την καταγγελία μου... στην Cosmote, στην ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών «Η Ποιότητα Ζωής, στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, για 5ψήφια νούμερα-απάτη από εταιρείες φαντάσματα που εδρεύουν στην Κύπρο και παραπλανούν τον κόσμο χρεώνοντάς τον υπέρογκα ποσά με τις «ευλογίες» της Cosmote που μοιράζει τα στοιχεία μας! Εμείς ευτυχώς τη γλιτώσαμε με 20 ευρώ.
Άλλοι όμως;
Υπόψη του υπεύθυνου για καταγγελίες-παράπονα
Αξιότιμε/η Κύριε/Κυρία,
Σας γράφω την παρούσα επιστολή για να σας κοινοποιήσω, εκ μέρους του πατέρα μου, την αίτηση του για επιστροφή χρημάτων ή για διαγραφή χρέωσης από την εταιρεία Cosmote για παραπλανητικά μηνύματα από 5ψήφιο αριθμό, που όπως γνωρίζω αποτελεί πρόβλημα για πολλούς χρήστες υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.
Υπέπεσε στην αντίληψή μου επίσης, από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας λαμβάνουν ποσοστά από αυτά τα μηνύματα, πίσω από τα οποία «κρύβονται» εταιρείες-φαντάσματα όπως η Telebox με έδρα την Κύπρο και που, όπως θα δείτε και στα συνημμένα, έχει ελλειπή στοιχεία σαν εταιρεία, πράγμα που της προσδίδει σκιώδη χαρακτήρα. Αναρωτιέμαι μάλιστα, κατά πόσο μπορείτε εσείς ως αρχές και εμείς ως καταναλωτές να επιτρέπουμε σε τέτοιες ύποπτες εταιρείες να παραπλανούν τον κόσμο, ο οποίος δεν είναι πάντα σε θέση να φιλτράρει τα παραπλανητικά μηνύματα (είτε λόγο ηλικίας, είτε λόγω διανοητικής αδυναμίας κλπ.) που τυχαία λαμβάνει στο κινητό του.
Σας γράφω εγώ προσωπικά αυτό το μήνυμα διότι αισθάνομαι συνυπεύθυνη για την παραπλάνηση του πατέρα μου, ο οποίος είναι 75 χρονών και ο οποίος έλαβε το εξής μήνυμα «Ο χρήστης με αριθμό που τελειώνει σε …543 θέλει να σας προσκαλέσει……». Το δικό μου κινητό τελειώνει σε 543 αλλά ουδέποτε τον προσκάλεσα να στείλει μήνυμα σε 5ψήφιο και αυτό δείχνει την έμμεση ή άμεση εμπλοκή της Cosmote στη διαρροή στοιχείων και αριθμών οικογενειακών συμβολαίων κινητής (όπως έχουμε εμείς μεταξύ μας) προκειμένου να εξαπατηθεί ο πατέρας μου και να χρεωθεί υπέρογκα ποσά χωρίς τη θέλησή του.
Στο μήνυμα αυτό σας έχω επισυνάψει την αίτηση αποζημίωσης που έχουμε ήδη απευθύνει στην εταιρεία Cosmote (μπροστά και πίσω σελίδα), καθώς και το λογαριασμό (2 σελίδες) της Cosmote στον οποίο εμφανίζονται οι καταχρηστικές χρεώσεις. Το εν λόγω μήνυμα το κοινοποιώ ταυτόχρονα και στον πατέρα μου για να παρακολουθεί τη μεταξύ μας συζήτηση και να ενημερώνεται για την εξέλιξη του αιτήματός μας.
Θα σας παρακαλούσα να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας αυτή την καταγγελία και να μας προστατέψετε από τέτοιες παγίδες που μόνο κακό μας κάνουν στην ήδη δύσκολη οικονομικά εποχή που ζούμε. Το παρόν μήνυμα σκοπεύω να το δημοσιεύσω επίσης και στον Τύπο (ηλεκτρονικό και μη) προς προφύλαξη του καταναλωτικού κοινού από παρόμοιες περιπτώσεις.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση,
Αναγνώστρια

















tro-ma-ktiko
Σχόλια