Ο Βασίλης Ζέρρης στον Γιώργο Αυτιά...


Στην πρωϊνή εκπομπή  "Καλημέρα" με τον Γιώργο Αυτιά (ΣΚΑΙ) μίλησε ο  καθηγητής νευροχειρουργικής  Βασίλης Ζέρρης με αφορμή  την...

παγκόσμια ημέρα για τη σπονδυλική στήλη στις 16 Οκτωβρίου. Ο έλληνας επιστήμονας  θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη με σκοπό να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για τις διάφορες παθήσεις που σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη. 
Ο κ.Ζέρρης ανέφερε πως ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος είναι η δισκοπάθεια. Και ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι υποφέρουν από πόνους στη μέση , στον αυχένα,στα πόδια και στα χέρια.

“Ο κόσμος φοβόταν να προχωρήσει σε μια μόνιμη λύση  γιατί  ακριβώς φοβόταν ένα μεγάλο χειρουργείο, οπότε επιλέγανε  να ζούνε με τους πόνους.  Η αλήθεια όμως , και αυτό που αξίζει να μάθει το κοινό , είναι  οτι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Έχουμε νέες χειρουργικές τεχνικές, οι περισσότερες από αυτές είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες,  οι οποίες έχουν θεαματικά καλά αποτελέσματα, προσφέρουν μια μόνιμη λύση,  έχουν μειωμένη μεταχειριτική ταλαιπωρία, και πόνο για τον ασθενή, και ακριβώς επειδή είναι ελάχιστα παρεμβατικά , δεν είναι μεγάλα χειρουργία, έχουν (οι ασθενείς) ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος έλληνας νευροχειρούργος.

Σχόλια