Αποκλειστικό: Έσκαβε τον λάκκο του Καραμανλή και έπεσε ο ίδιος


 #
Αποκλειστικό:
 
Πληροφορία που μας ήρθε μόλις τώρα, φυσικά, όχι μόνο δεν χωράει αμφισβήτησης, αλλά προκαλούμε το νέο επιτελείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αν είναι ανακριβή, να μας διαψεύσει.
Και τότε θα δούμε ποιός λέει αλήθεια και ποιός ψέματα.
 
Ζητήθηκε και υπάρχει στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την περασμένη Παρασκευή, κυλιόμενη δημοσκόπηση της οποίας τα ευρήματα είναι αποκαρδιωτικά για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Το κακό όμως δεν είναι εδώ.
Διότι όπως έχουν πληροφορηθεί στην Πειραιώς, ανάλογη δημοσκόπηση του ίδιου διαστήματος με τα ίδια ευρήματα υπάρχει και στο Μαξίμου.
Και σύμφωνα με τις ασφαλείς πληροφορίες που έρχονται στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αιφνιδιάσουν το αμέσως προσεχές διάστημα, προκηρύσσοντας εκλογές, πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού και το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, που όπως αναμένεται, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει και νέα μέτρα, κάτι που θα της επιφέρει επιπλέον πολιτικό κόστος.
Οι επιτελείς του πρωθυπουργού, εκτιμούν, πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε εκλογές, αφού η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά (κάτω από το 20% χωρίς αναγωγή), αλλά και από την άλλη η ΔΗ.ΣΥ βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση.
Αυτός ήταν και ο λόγος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, της αιφνίδιας αλλαγής του επικοινωνιακού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως, η τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη.
Η οποία και έγινε, όχι βεβαίως διότι στην Πειραιώς πιστεύουν πως θα τους δώσει άλλον αέρα, αλλά γιατί γνωρίζοντας τις αντιδράσεις που θα εγείρει αυτή η κίνηση, οι αντιδράσεις αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνταν για να δημιουργήσουν την τέλεια δικαιολογία των χαμηλών ποσοστών του κόμματος, που θα καταγράφονταν σε μία ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Φυσικά, ρίχνοντας το φταίξιμο στην Καραμανλική πτέρυγα, στην οποία και θα φόρτωναν τα αίτια της ήττας.
Φαίνεται όμως πως δεν υπολόγισαν τη Σαμαρική αντίδραση, που ακαριαία, ξεφορτώθηκαν την τοποθέτηση Σπυράκη, καυτηριάζοντας την παράλληλα, με αποτέλεσμα η κίνηση αυτή να περάσει στον κόσμο του κόμματος ως άλλη μία ανοησία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και τώρα η πονηριά τους γύρισε μπούμερανγκ.
 
Σχόλια