Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

http://www.visitgreece.gr/deployedFiles/StaticFiles/Photos/EPIDAVROS_photo%20_VERGAS_510.jpg Οι 2 εσωτερικοί πλανήτες Ερμής και Αφροδίτη που βρίσκονται μεταξύ Γης και Ηλιου έχουν διαφορετικήν απεικόνισιν εις το σχέδιον όσον αφορά την τροχιά των. Με αυτόν τον τρόπο δηλούν την διαφορετικήν γωνία που παρουσιάζουν από την Γην. Ετσι ο Ερμης δεν απομακρύνεται του Ηλιου πέραν των 28 μοιρών, ενώ η Αφροδίτη πέραν των 48 μοιρών.

Η διχρωμία των ρόμβων των τροχιών επισημαίνει ότι οι πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος υπόκεινται εις τον νόμον της ημέρας και της νυκτός (λευκό και γκρίζο ρόμβο). Οι ρομβοειδείς δε τροχιές μας δείχνουν την εκλειπτικήν κίνηση των πλανητών, που ήταν ήδη γνωστή όπως μας ενημερώνει και ο Ορφικός Υμνος Ηλιου. «… ρόμβου απειρεσίου δινεύμασιν όιμον ελαύνων…» Οίμον-εκλειπτικήν διατρέχει ο Ηλιος συμπεριφερόμενος σαν ρόμβος απειρέσιος κάνοντας μία πλήρη περιφορά δίνευμα= περιφορά επι του δρόμου όπου προχωρεί … ελάυνων Ηλιος.

http://www.blackeagleradio.com/cache/com_zoo/images/200636_439872419391039_1057205831_n_f41e1ebe6cb1f9684bcef7875ab51890.jpg

Η εσωτερική κιονοστοιχία με 14 κίονες εικονίζει τον κύκλο της Σελήνης, ο οποίος στο δάπεδο δεν εμφανίζεται δίπλα στην γην,

παρόλο που ο ρόλος της είναι καθοριστικός για αυτήν.

Στην οροφή στεφάνι με ακτίνες περιέγραφε την φαινομενική πορεία του Ηλίου. Έμοιαζε με τεράστιο τροχό άρματος (το μυθικό «τέθριππον» άρμα του Ηλίου με 4 άλογα = 4 εποχές), που διέτρεχε καθημερινά τον Ζωδιακό Κύκλο δημιουργώντας το ημερονύκτιο της Γης.

ΠΗΓΗ..https://www.facebook.com/Homeristes?fref=ts

blackeagleradio.com
Σχόλια