Η Σιβηρία στις φλόγες αλλά… ποιος την καίει;

http://nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2015/08/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AD%CF%82.jpg Δασικές πυρκαγιές κατακαίουν περισσότερα από 1.200.000 στρέμματα στην ανατολική Σιβηρία

Κυρίως σε περιοχές γύρω από τη λίμνη Βαϊκάλη όπου η θερμοκρασία έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες στους 38 βαθμούς Κελσίου και περισσότεροι από 5.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές

Περισσότερες από 150 πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη, κυρίως σε μια έκταση μεγαλύτερη του 1.000.000 στρεμμάτων στις περιφέρειες της Μπουργιατίας και του Ιρκούτσκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική υπηρεσία προστασίας των δασών. Με τις περιφέρειες αυτές συνορεύει η λίμνη Βαϊκάλη που είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των τουριστών.
«Οι πυρκαγιές στη Σιβηρία μετατρέπονται σε εθνική καταστροφή», μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση, προβάλλοντας εικόνες από τον πυκνό καπνό που καλύπτει τις όχθες της Βαϊκάλης και μεγάλο μέρος της λίμνης. «Η ζέστη και η ξηρασία που επικρατούν εδώ και πολλές ημέρες στην περιοχή του Ιρκούτσκ συμβάλλουν στην επέκταση των πυρκαγιών», σημείωσε η δημόσια τηλεόραση Πέρβι Κανάλ.
Το υπουργείο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι για την κατάσβεση των πυρκαγιών έχουν κινητοποιηθεί αμφίβιο αεροσκάφος Be-200 και ελικόπτερο.
Τη Δευτέρα χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή τουρίστες που περνούσαν τις διακοπές τους στη λίμνη, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα κοντά στις τουριστικές μονάδες όπου διέμεναν.
Τόσο το Ιρκούτσκ όσο και η Μπουργιατία, καθώς και άλλες τέσσερις περιφέρειες της Σιβηρίας, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. »Ο καπνός από τις πυρκαγιές γύρω από τη Βαϊκάλη είναι ορατός ακόμη και από το διάστημα και μόνο μια βροχή μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση», ανέφερε από την πλευρά του το ρωσικό παράρτημα της Greenpeace.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Η κότα έκανε το αυγό και μετά το αυγό την κότα. Οι Ρώσοι συμμετέχουν ενεργά στους παγκόσμιους χημικούς αεροψεκασμούς και στην εγ-κλιματική αλλαγή, αφού έχουν μεγάλο μερτικό κέρδους από αυτήν: Λιώνουν οι πάγοι στο Βορρά κι έτσι θα μπορέσουν επιτέλους να βάλουν χέρι στον πλούτο του. Επίσης, όπως έχουν δηλώσει, η “κλιματική αλλαγή” έχει κι άλλα καλά, θα κάνει τη Σιβηρία πιο φιλική, πιο “μεσογειακή”. Θα μπορούν να φυτέψουν, λένε, ακόμα και ντομάτες.
Δείτε εδώ (πρώτη φωτογραφία) στις 9 Αυγούστου την τεράστια καταστροφή από τις φωτιές και δείτε στις επόμενες τρεις τι ακριβώς γίνεται σήμερα:
Το τεράστιο ερώτημα είναι τι ακριβώς παίζει τώρα; Οι ίδιοι οι Ρώσοι ψεκάζουν και χααρπίζουν τη χώρα τους ή οι Αμερικάνοι; Το 2010 οι Ρώσοι είχαν κατηγορήσει τους Αμερικάνους για τις τότε φωτιές που πάλι οφείλονταν σε καύσωνα.
Σχετικά με τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που έπληξαν τότε τη Ρωσία, ο Ρώσος επιστήμονας Andrei Areshev δεν δίστασε να δηλώσει πως:
“…τα κλιματικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν ξηρασίες, να καταστρέψουν τις καλλιέργειες και να προκαλέσουν διάφορα ανώμαλα φαινόμενα σε συγκεκριμένες χώρες”.
Το Ρωσικό Κοινοβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του για το πρόγραμμα των ΗΠΑ να εξελίξουν εντελώς νέους ποιοτικά τύπους όπλων. Στα πλαίσια του προγράμματος HAARP δημιουργήθηκαν νέα, συνθετικά γεωφυσικά όπλα που μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα στη Γη μέσω υψηλών συχνοτήτων ραδιοκυμάτων. Η σημασία αυτού του νέου, ποιοτικού άλματος μπορεί να συγκριθεί με τη μετάβαση από το ψυχρό ατσάλι στα πυροβόλα όπλα και από τα συμβατικά όπλα στα πυρηνικά. Αυτός ο νέος τύπος όπλων διαφέρει από τους προηγούμενους στο ότι ολόκληρη η Γη, το περιβάλλον της και το εσωτερικό της έγινε μονομιάς αντικείμενο άμεσων επιρροών και παρεμβάσεων.
Σε άρθρο του, ο Areshev εξέφρασε υποψίες σχετικά με το High-Frequency Active Auroral Research Program (HAARP), που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο της Αλάσκα. Ο ίδιος πιστεύει ότι πραγματικός στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει νέα όπλα μαζικής καταστροφής.
Πάντως, διευκρίνισε ότι τα σχόλιά του δεν έγιναν με σκοπό να κατηγορήσει τις ΗΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. “Αυτό θα ήταν εντελώς γελοίο”, συμπλήρωσε… Φυσικά. Αφού και οι ίδιοι διαθέτουν από τα ίδια, μάλιστα είναι και οι πρώτοι διδάξαντες! 
Φωτιές άγριες στη Σιβηρία, είχαν επίσης ξεσπάσει τον Απρίλιο, αφήνοντας 29 νεκρούς και 6.000 άστεγους, καθώς και πολλές καταστροφές στις καλιέργειες.
Είναι ένας καιρικός πόλεμος εν εξελίξει; Ή είναι μια συνωμοτική συνενοχή για να πεισθούμε όλοι ότι υπάρχει όντως πρόβλημα κλιματικό;
Έτσι κι αλλιώς, απ’ όπου κι αν το δεις, μας ψεκάζουν και μας χααρπίζουν και οι δύο – κοινό ένοχο μυστικό. Θύματα οι λαοί… όπως πάντα, μόνο που τώρα πλήττεται σοβαρά και ο πλανήτης!

© AllNewz

σχετικά:

Αφού προκάλεσαν την «κλιματική αλλαγή», τώρα τσακώνονται για τα πετρέλαια στην Αρκτική!

Πότε είπαμε αρχινάει ο γ’ Π.Π.;

Δείτε παρακάτω την είδηση:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τεράστιες δασικές πυρκαγιές στη Ρωσία
Σχόλια