Στην Ευρώπη προετοιμάζονται για δύσκολο χειμώνα



Μια περιήγηση στις ιστοσελίδες και τα forum εναλλακτικής ενημέρωσης μας ώθησε να ψάξουμε γιατί οι κάτοικοι της Κεντρικής κυρίως Ευρώπης επιδεικνύουν έντονη δραστηριότητα ως προς τη συλλογή και αποθήκευση πρώτων υλών θέρμανσης.
Λαμβανομένου υπόψη ότι οι χώρες αυτές δεν πλήττονται από την κρίση, τουλάχιστον όχι όπως στη χώρα μας, είναι τουλάχιστον περίεργο γιατί δεν προμηθεύονται πετρέλαιο, αλλά έχουν στραφεί στην προμήθεια και αποθήκευση ξηλείας και φιαλών υγραερίου.

Η πρώτη μας σκέψη, ως εξωτερικοί παρατηρητές ήταν ότι έχουν επηρεασθεί από την συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία και την στάση της Ρωσίας και ίσως ο φόβος ότι ο Πούτιν δεν θα διστάσει να διακόψει την παροχή του φυσικού αερίου. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί γιατί δεν αγοράζουν την εναλλακτική λύση το πετρέλαιο, που μπορεί να είναι ακριβότερο, όπως είναι η δεύτερη καλύτερη λύση.



Στην μικρή διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι ο φόβος είναι διαφορετικός. Φοβούνται ότι τα καιρικά φαινόμενα θα είναι τόσο έντονα φέτος που λέβητες αερίου και πετρελαίου θα είναι ουσιαστικά άχρηστοι γιατί είναι ηλεκτρικής ανάφλεξης και είναι, κατά την άποψη τους, αμφίβολο εαν το χιόνι ξεπεράσει το 1 μέτρο, πως δεν θα προκληθούν σοβαρές βλάβες, ακόμα και μπλακ άουτ.

Βέβαια σε αυτό συνετέλεσαν και οι άγριες καιρικές συνθήκες που τους επισκέφθηκαν από τις αρχές Αυγούστου, όπου πολλές χώρες είδαν την θερμοκρασία μειωμένη ακόμα και 8 βαθμούς κάτω από το κανονικό, ενώ τα πρώτα χιόνια ήρθα 1 μήνα νωρίτερα.

Επίσης το τελευταίο διάστημα, ακόμα και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το bbc άρχισαν να προβάλουν την “παλιά είδηση” σύμφωνα με την οποία Ρώσοι επιστήμονες εδώ και δύο χρόνια κρούουν συνεχώς τον κώδωνα αμφισβητώντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου και επισημαίνοντας ότι από το 2014 εισερχόμαστε σε παγετώνια περίοδο με θερμοκρασίας πολύ κάτω του κανονικού.

Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

polemiko-imerologio.gr
Σχόλια