Ακολουθώντας τις εντολές των Γερμανών και στο περιβάλλον

Picture
Οι Γερμανοί θέλουν να πουλήσουν κι άλλο χρήμα. Οι Γερμανοί θέλουν οι άλλες χώρες να πρασινίσουν ενεργειακά ενώ οι ίδιοι επιστρέφουν στον λιγνίτη, γι' αυτό και μείωσαν από φέτος το κόστος εκπομπών ρύπων. Οι Γερμανοί θέλουν να πουλήσουν και τα φωτοβολταϊκά τους, γι' αυτό και "συνιστούν" να αναβαθμιστούν τα σπίτια. Με λίγα λόγια, ιδού το νέο οικονομικό σκάνδαλο και χειραγώγηση των ταλαίπωρων πολιτών, που είναι και σύμφωνο με τις γραφές της Ατζέντα 21- Ενεργειακά, πράσινα σπίτια. 
Στις 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας, Sigmar Gabriel, στο ΥΠΕΚΑ.

Κατά τη συνάντηση, εξετάστηκε η δυνατότητα συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γερμανική Τράπεζα Επενδύσεων KfW, στον τομέα της ενίσχυσης των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.
Picture
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανιάτης ανέφερε:

«Ο κ. Γκάμπριελ μας θύμισε ιδιαίτερα ότι η Γερμανία, στην περίοδο της κρίσης, κατάφερε και ξεπέρασε τα προβλήματά της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των οικοδομών.
Ουσιαστικά δίνοντας έμφαση σ’ αυτό που κι εμείς θεωρούμε ότι είναι πρώτη προτεραιότητα της χώρας, δηλαδή στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της. Συμφωνήσαμε, λοιπόν, ότι είναι χρήσιμο να διερευνηθεί πώς μπορούν να βρεθούν πηγές χρηματοδότησης από το KfW προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας αυτός, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για εμάς.
Ταυτόχρονα, βεβαίως, συζητήσαμε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που σχετίζονται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και με τους αγωγούς τους οποίους έχει εντάξει η Ελλάδα στα Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος, αλλά και τα ζητήματα των ερευνών υδρογονανθράκων, που είναι προφανές ότι αποτέλεσε ένα ακόμη ζήτημα κοινού ενδιαφέροντος».


Εντάξει, αφού τα μιλήσαν και τα συμφωνήσαν, εμάς τι λόγος μας πέφτει; Δώστε στον κοσμάκη κι άλλα δάνεια. Πριν πιέζατε να πάρει στεγαστικά, για καλή επένδυση, μετά για καταναλωτικά, μετά κάρτες, μετά διακοποδάνεια και μετά του ζητάτε τα ρέστα. Τώρα δώστε για να κάνει το σπίτι του πράσινο ώστε να πουληθεί πιο εύκολα στους ξένους, να είναι πιο δελεαστικό.

Τσουπ! και δυο μέρες μετά ο Μανιάτης κατεβαίνει με πρόταση δόλωμα:

"Τη φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων για έργα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, προϋπολογισμού έως 15.000 ευρώ, πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

100% φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών κατοικιών για δαπάνες έως 15.000 ευρώ, προκειμένου να θωρακίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους".

Κι άρχισαν τα γνωστά: Θα φέρει νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της οικοδομής, σημαντική εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά, εκατοντάααααδες θέσεις εργασίας στη μεταποίηση για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων για τις ελληνικές βιοτεχνίες-βιομηχανίες και .... προστασία του περιβάλλοντος, βεβαίως βεβαίως!

Ο υπουργός ΠΕΚΑ δεν παρέλειψε να αναφέρει και την εμπειρία από το πρόγραμμα 'Εξοικονομώ κατ' Οίκον', για το οποίο το ΥΠΕΚΑ διεκδικεί στη νέα προγραμματική περίοδο (2014 - 2020), επιπλέον 400 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση του προγράμματος.

«Είμαι βέβαιος ότι είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες οι Έλληνες πολίτες, ιδιοκτήτες των περίπου 5.500.000 κατοικιών της χώρας, που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στην ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών τους, αρκεί η Πολιτεία να τους δώσει το κίνητρο της φοροαπαλλαγής», καταλήγει ο υπουργός.


Ενώ μας έβρισαν για τις επενδύσεις στην αγορά σπιτιών, τώρα μας ζητούν να επενδύσουμε να γίνουν πράσινα...

Τι είναι όμως το 'Εξοικονομώ κατ' Οίκον';

Ίσως το έχετε ακούσει και να το πολυδιαφημίζει και ο Σκάι. Είναι αυτό στο οποίο στοχεύει η Ατζέντα 21. Ενεργειακή αναβάθμιση. Τώρα για κάθε αγοραπωλησία και ενοικίαση χρειάζεται ένα πράσινο πιστοποιητικό, μόνο πιστοποιητικό, αργότερα, όπως στις ΗΠΑ, θα είναι απαραίτητο και για ιδιοκατοίκηση και όχι μόνο πιστοποίηση, αλλά και υποχρεωτική αναβάθμιση! Θες δεν θες! Μόνωση, κουφώματα, τρόποι θέρμανσης, παλιά τζάκια και δάπεδα - όλα μπαίνουν στο στόχαστρο και πρέπει να αντικατασταθούν με νέα; Δεν μπορεί ο Αμερικάνος; Τρώει ΚΑΙ πρόστιμο. Δεν μπορεί ούτε και το πρόστιμο; Πάει φυλακή. Τι κάνει τότε; Παραδίδει οικειοθελώς το σπιτάκι του στο κράτος και πάει στο νοίκι...

Χαρά για τις Τράπεζες: 

Picture
Φυσικά κάποιες εργασίες επιδοτούνται, αλλά πρέπει να πληρεί κάποιος τις προϋποθέσεις, αλλά να έχει και τα χρήματα πρώτα να κάνει τον ενεργειακό έλεγχο, μετά να πληρώσει το κόστος αναβάθμισης ΚΑΙ ΜΕΤΆ να πάρει την επιδότηση βάσει αποδείξεων... όλε!

Και να θυμήσω, ότι στο κόλπο είναι και η Greenpeace. Αυτή που έστελνε γράμματα στον Στουρνάρα και ζητούσε να τα προσυπογράψουμε και τον παρακαλούσε να ΜΗΝ φθηνύνει ξανά το πετρέλαιο, αλλά να δώσει δάνεια στους πολίτες για να κάνουν τα σπίτια τους πράσινα!!!

Κρυώνεις στο σπίτι σου; Πάρε τηλέφωνο την Greenpeace να σου πει την πιο απίστευτη λύση
Καλά μου πράσινα ά-λογα και πράσινοι ιπποκόμοι των Γερμανών, μας έχετε αηδιάσει τα μάλα! Κι εσείς πράσινες πουλημένες στην Ατζέντα 21 ΜΚΟ! Αλλά είπαμε, η κλιματική αλλαγή είναι καλή μπίζνα κι ευκαιρία να βγάλετε χρήματα και να μας στραγγίξτε για μια φορά ακόμα. Γλυτώνεις τον ΕΝΦΙΑ -που έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να υπάρχει- για να βάλεις το κεφάλι σου κάτω από ένα νέο δάνειο και μπελάδες. Αλλά προφανώς οι αγοραστές των σπιτιών μας τα θέλουν και τσάμπα, και αναβαθμισμένα!

Σώπα, όπου να 'ναι θ' αρχίσει και η τρομοκρατία της αιθαλομίχλης... 
Σχόλια