Αντιρατσιστικό: Ακόμα και ξένες επιτροπές (τούρκων δουλέμπορων;) θα έρχονται για να επιβάλλουν την "δικαιοσύνη"

Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και παράδοξες επισημάνσεις.

20.08.2014
Αν και σαν χώρος δεν ασχολούμαστε με την εγχώρια πολιτική σκηνή, αυτό το νομοσχέδιο μας κίνησε την περιέργεια τόσο λόγω του ντόρου που έχει δημιουργηθεί όσο και για το αντικείμενο που πραγματεύεται.

Έτσι καταφέραμε και βρήκαμε όλο το νομοσχέδιο , το διαβάσαμε και έχουμε μερικές παρατηρήσεις που μας κίνησαν την περιέργεια.

Επομένως:
Α μέρος --- άρθρο 7 παράγραφος α ---- Εξασφαλίζεται ότι η διερεύνηση και ποινική δίωξη των
εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας γίνεται αυτεπάγγελτα και
δεν εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων, τα οποία
είναι συχνά ιδιαιτέρως ευάλωτα και διστάζουν να κινήσουν
δικαστικές διαδικασίες 
B μέρος --- άρθρο 6 --- Τα παραπάνω πρόσωπα, εάν βρίσκονται παράνομα στη
Χώρα, δεν απελαύνονται μέχρι την έκδοση απόφασης από το
πρωτοβάθμιο ποινικό δικαστήριο, υπό τον όρο ότι αυτά δεν
αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια τάξη ή ασφάλεια.
Πώς ακριβώς τώρα , κάποιος παράνομα ευρισκόμενος στην χώρα , που δεν έχει περάσει έλεγχο, δεν έχει καμία έρευνα στο ποινικό παρελθόν του, δεν έχουμε γενικώς καμία ιδέα του ποιος είναι και τι είναι, δεν συνιστά απειλή προφανώς το γνωρίζει μόνο ο νομοθέτης και για αυτό του δίνει και άδεια παραμονής , έστω και προσωρινή ( με τα δικαστήρια να κάνουν εκδικάσεις σε 12-18 μήνες αυτές τις υποθέσεις) ακόμα και αν ο ίδιος δεν κάνει καταγγελία αλλά το πει μια οργάνωση του εξωτερικού που όπως περιγράφει το νομοσχέδιο μπορεί να στηρίξει κατηγορία σε Ελληνικά δικαστήρια αρκεί να έχει περαστεί στο μητρώο διεθνών οργανώσεων σχετικά. (η λίστα των οργανώσεων στα Ηνωμένα Έθνη στο σχετικό παράρτημα θυμίζουμε πώς έχει και την ΙΗΗ που λειτουργεί στην Τουρκία)
Αμέσως μετά αναφέρεται στο αξιόποινο των πράξεων που προκαλούν ρατσισμό και ξενοφοβία , με καθορισμό άλλων ποινικών διατάξεων , όπως ορίζονται στο ποινικό δίκαιο. Δηλαδή κάθε φορά που θα γίνεται καταγγελία ή θα πέφτει στα μάτια Αρχής κάποια δήλωση με υποψία για "ρατσιστικό περιεχόμενο" θα μπορεί να εγκαλεί τον ομιλητή/γραφών σε απολογία σε ειδική επιτροπή διότι δεν έγινε κατανοητό αυτό που είπε!!!Δεν αρκεί δηλαδή το κοινό ποινικό δίκαιο που εγκαλεί σε περιπτώσεις πράξεων που οδηγούν σε απειλή κατά ακεραιότητας και προσωπικής ηθικής... πρέπει να περνάει από επιτροπή, αυτεπάγγελτα , ακόμα και από ξένες ομάδες.
Για να δώσουμε παράδειγμα σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει αν κάθε δήλωση που "ενοχλεί" ξένες οργανώσεις , μπορούν να στοιχειοθετηθούν ως κατηγορητήριο σε Αρχή και μέλη αυτής (βλ. ΕΛ.ΑΣ).
Πραγματικά παράδοξα και περίεργα πράγματα.


Για όσους θέλουν να διαβάσουν το νομοσχέδιο μπορούν να το βρουν εδώ.
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/antiratsistiko-nomosxedio-1.pdf


Επιμέλεια: Geopolitics Editorial Team  

geopolitics.com.gr


ΠΗΓΗ
Σχόλια