«Ταφόπλακα» της Βουλγαρίας στον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη


Τέλος στα σχέδια κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, έθεσε, σήμερα, η Βουλγαρία, δια στόματος του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ. Σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «24 Ώρες», ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση, εάν ο...

αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης σταματάει οριστικά, είπε: «Ναι (σταματά ο αγωγός). Και ο ίδιος ο (Ρώσος πρωθυπουργός) Βλαντιμίρ Πούτιν είπε: «καταλαβαίνω τις ανησυχίες του συναδέλφου (του κ. Μπορίσοφ) στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος». Εμείς έχουμε άλλα σχέδια και θα δουλεύουμε (πάνω σ' αυτά). Κι όπως είδατε, (ο Πούτιν) δεν έθιξε το θέμα καθόλου».

Ο κ. Μπορίσοφ αναφέρθηκε και στις δύο συνεντεύξεις του, στα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, το περασμένο Σάββατο, σχετικά με τα ενεργειακά θέματα. Όπως είπε, η Βουλγαρία θα κερδίζει κάθε χρόνο, περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ από τα τέλη διέλευσης του αγωγού «South Stream» από το βουλγαρικό έδαφος, ενώ πρόσθεσε ότι η κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος θα κοστίσει στη Βουλγαρία ποσό από 400 έως 600 εκατ. ευρώ.
www.newscode.gr
Σχόλια