Η μασωνική φιλοσοφία πίσω από τις προσεγγίσεις ορθοδόξων καθολικών. Πρωτοστάτη ο οικουμενικός Πατριάρχης.
Είναι αλήθεια ότι οι απόψεις περί της σημασίας που αποδίδονται στην ανάπτυξη διαχριστιανικών η διαθρησκειακών διαλόγων προκαλούν διχασμό στο χριστεπώνυμο ποίμνιο. Οι υποστηρικτές των διαλόγων με πρώτο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κρίνουν αυτούς αναγκαίους και απαραίτητους, επισημαίνοντας ότι συμβάλουν στην διαλεύκανση παρεξηγήσεων και στην περαιτέρω σταδιακή προσέγγιση χριστιανικών Εκκλησιών και θρησκειών. Οι πολέμιοι αυτών ωστόσο, μιλούν για την ανάπτυξη ενός νοσηρού οικουμενισμού που εμπεριέχει τον κίνδυνο αλλοίωσης της αλήθειας και της πίστεως. Έτσι δημιουργείται μία εσωτερική πάλη, η οποία διαιρεί τις Εκκλησίες προκαλώντας οξύνσεις και έντονους ενίοτε διαξιφισμούς.
Ποιοί ωφελούνται όμως, από τον τρόπο διεξαγωγής των διαλόγων και την πάλη αυτή;
Ποιοί είναι οι βασικοί υποκινητές των διαλόγων και κύριοι χρηματοδότες των διαχριστιανικών φόρουμ; Ποιοί προωθούν ιδέες περί διασποράς της αλήθειας (Θεωρία των Κλάδων) σε χριστιανικά δόγματα και θρησκείες. Ποιοί ενώνουν στην πράξη με τη θεωρία αυτή τις θρησκείες; Ποιοί ευνοούνται από τη σπορά των αμφιβολιών στους συμμετέχοντες; Σπορά που εμφανώς προκαλεί μία εμφανή χαλαρότητα στην πίστη, η οποία καταδικάζεται ευθαρσώς από τον τριαδικό και μόνο αληθινό Θεό (βλ. Αποκάλυψη).
Ποιοί είναι οι βασικοί υποκινητές των διαλόγων και κύριοι χρηματοδότες των διαχριστιανικών φόρουμ; Ποιοί προωθούν ιδέες περί διασποράς της αλήθειας (Θεωρία των Κλάδων) σε χριστιανικά δόγματα και θρησκείες. Ποιοί ενώνουν στην πράξη με τη θεωρία αυτή τις θρησκείες; Ποιοί ευνοούνται από τη σπορά των αμφιβολιών στους συμμετέχοντες; Σπορά που εμφανώς προκαλεί μία εμφανή χαλαρότητα στην πίστη, η οποία καταδικάζεται ευθαρσώς από τον τριαδικό και μόνο αληθινό Θεό (βλ. Αποκάλυψη).
Η μύχια αφετηρία των διαλόγων και η οικονομική βάση τους βρίσκεται καλοί μου σύνδουλοι στις γνωστές στοές των ανόμων κέντρων. Η υπόθαλψη λοιπόν των διαλόγων αυτών υποτιθέμενων θεολογικών η αποσκοπούντων στη ειρήνη γίνεται άπό συγκεκριμένους τεκτονικούς κύκλους. Έχει μάλιστα ως κινητήριο μοχλό την μασωνική φιλοσοφία της εξοικείωσης. Δηλαδή εξοικειώνεται μέσω των συναντήσεων αυτών η αλήθεια με το ψεύδος δημιουργώντας τον αχταρμά της αμφιβολίας, ο οποίος σπρώχνει ασυνείδητα η και συνειδητά πολλούς στην αποδοχή θέσεων και απόψεων ξένων προς τον ευαγγελικό λόγο, όπως αυτός γνήσια εκφράζεται από την Ορθοδοξία.
Τα νήματα των διαλόγων τα κινούν οι Ισραηλίτες γιατί έχουν την εντύπωση ότι είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού και γι’ αυτό άλλωστε έχουν μεγάλη έπαρση. Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να πείσουν τον νυν Πάπα, να διατυπώσει γραπτώς σε βιβλίο του το εξής εξωφρενικό. Δηλαδή το πως οι αναφορές του Ιουδαϊσμού στον επερχόμενο Μεσσία, μπορεί να βρίσκονται σε σωστό δρόμο!!! Δηλαδή να αμφισβητήσει τον ίδιο τον Μεσσία Ιησού Χριστό. Είναι ένα απλό παράδειγμα της πολιτικής εξοικείωσης που εφαρμόζουν.
Μέσα στο πνεύμα αυτό άλλωστε ο νυν Πατριάρχης Βαρθολομαίος κοινώνησε Παπικούς στη Ραβέννα! Μέσα στο πνεύμα αυτό ο ιερέας που προσφάτως κατήγγειλε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος έλαβε την όστια! Μέσα στο πνεύμα αυτό Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, ένθερμος υποστηρικτής των διαλόγων αυτών προέβη σε απαράδεκτες πράξεις για να ευαρεστήσει τις λεγόμενες Επισκοπίνες του παραπαίοντος προτεσταντισμού;
Οι απλές λοιπόν ανούσιες συναντήσεις διαλόγου, που ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν βλάπτουν και δεν ωφελούν, αφού απομακρύνουν στην κυριολεξία τους εκφραστές και υποστηρικτές αυτών από την οδό της αγιότητας και της σωτηρίας. Και η οδός αυτή είναι ο μοναδικός τρόπος προσέγγισης με τον λανθάνοντα στην ορθή πίστη άνθρωπο. Με την πλύση εγκεφάλου λοιπόν που εντέχνως δέχονται καταντούν τελικά πειθήνια όργανα των ανόμων κέντρων της διαφθοράς και του σκότους και ενίοτε εχθρεύονται μανιωδώς, ως ο Βελζεβούλ τους λοιπούς Ορθοδόξους αδελφούς τους.
Μην απορείτε καλοί μου σύνδουλοι για τις ανωτέρω θέσεις. Αρκεί μία ειλικρινής ματιά από μέρους του κάθε πιστού στα αποτελέσματα των μακρόχρονων αυτών διαλόγων με τον Παπισμό, τον μουσουλμανισμό, τον Ιουδαϊσμό και τον αχταρμά του προτεσταντισμού για να αποδείξει περίτρανα όχι μόνο το διαβρωτικό επιζήμιο χαρακτήρα τους αλλά και την καλλιεργούμενη αποδυνάμωση της πίστης, εκφραζόμενη ως εμπιστοσύνη στον τριαδικό και μόνο αληθινό Θεό. Τα χρόνια αυτά, πρέπει να καταλάβουμε η πάλη είναι μεγάλη για την επικράτηση της τριαδικής θρησκείας. Είναι η μόνη καθαρή και γνήσια. Αλλά στο τέλος θα δείτε πως ο Θεός θα φέρει πάλι τον κόσμο να θυμηθεί πως ο τριαδικός Θεός και Δημιουργός επιθυμεί και θέλει την ολοκλήρωση. Γι’ αυτό έστειλε και τον μονογενή Υιό Του Ιησού Χριστό και Σωτήρα για να ολοκληρώσει το έργο Του.
Και γι’ αυτό μέσω των δαιμονικών διαλόγων της ιδιοτέλειας παλεύουν οι διάφορες θρησκείες να βρουν τρόπο να φέρουν στα μέτρα τους και να νοθεύσουν τις αναλλοίωτες στον χρόνο αλήθειες της πίστεως. Δεν θα τους περάσει όμως, γιατί ο Κύριος είναι μαζί μας.
Πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε την τροπή που θα λάβουν οι περίφημες αυτές συνεστιάσεις κατανάλωσης νόστιμου φαγητού και αρίστης οινοποσίας, για να χρησιμοποιήσουμε τον χαρακτήρα που έδιδε στους διαλόγους γνωστός Μητροπολίτης που εκπροσωπούσε επί σειρά ετών ένα από τα Ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία μας. Τροπή που θα αποδείξει πόσο θαυμαστά επεμβαίνει ο Θεός και διαλύει τα σχέδια των δήθεν «εκλεκτών» του καταστρέφοντας ολοσχερώς την έπαρση τους.
Φόρουμ με Παπικούς στη Ρόδο, διαθρησκειακή συνάντηση στο Κατάρ
Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο που ήδη περιγράψαμε πραγματοποιήθηκαν το 2ο Φόρουμ Διαλόγου μεταξύ, των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρώπη και του Συμβουλίου των εν Ευρώπη Επισκοπικών Συνελεύσεων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Ρόδο καιώς και οι εργασίες του 8ου Διεθνούς Συνέδριο επί του διαθρησκειακού διαλόγου με το Ισλάμ στο Κατάρ και μιας διεθνούς συνάντησης στη Μαλαισία.
Στη πρώτη συνάντηση έλαβαν μέρος 35 Ορθόδοξοι και Παπικοί ιεράρχες, θεολόγοι, ειδικοί επιστήμονες και κληρικοί. Βασικό θέμα του Φόρουμ είναι «Οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, από ιστορικής και εκκλησιολογικής απόψεως».
"Το Φόρουμ Διαλόγου συνεστήθη το 2008, είναι άτυπο, έχει ως αντικείμενο την εξέταση επικαίρων κοινωνικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι Εκκλησίες σήμερα στην Ευρώπη και κατά κανένα λόγο δεν αντικαθιστά τον ήδη επίσημο Διεθνή Θεολογικό Διάλογο μεταξύ των δυό Εκκλησιών", δήλωσε ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος.
Υπό την αιγίδα του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι πραγματοποιήθηκε το δεύτερο φόρουμ. Οργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, το Διεθνές Κέντρο για το διαθρησκειακό διάλογο και το Κολέγιο Σαρία και ισλαμικών σπουδών (Πανεπιστήμιο του Κατάρ). Είχε ως θέμα την «Διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς επί τη βάση των αξιών και παραδόσεων: θρησκευτικές προοπτικές»!!!
Να αναφερθεί ότι στο φόρουμ συμμετείχαν εκπρόσωποι Χριστιανισμού, Ισλάμ και Ιουδαϊσμού από διάφορες χώρες του κόσμου. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν ο Γραμματέας του Παπικού Συμβουλίου για το διαθρησκειακό διάλογο Αρχιεπίσκοπος Πιέρ Λουίντζι Τσελάτα, ο Σεΐχης Ταϊσίρ Αλ Ταμίμι (Παλαιστίνη), ο Πρόεδρος του Χριστιανο-ιουδαϊκού Φόρουμ ραβίνος Γκέρσελ Γκλιουκ (Μεγάλη Βρεταννία), ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού «Θρησκείες για την ειρήνη» Ου. Ουένδλι (ΗΠΑ) κ. α.
Το Συνέδριο εγκαινίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης του Κατάρ Χασάν Μπιν Αμπντουλά Αλ Γκανίμ, ο οποίος τόνισε τη σημασία αυτού για την οικοδόμηση ειρηνικών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς.
Διεθνές διαθρησκειακό συνέδριο και στη Μαλαισία
Με τη συμμετοχή 60 και πλέον θεολόγων και μελετητών της θρησκείας(!), επιστημόνων, κορυφαίων φιλοσόφων, σημαινόντων πολιτικών και κορυφαίων παραγόντων του Διεθνούς Δικαίου πραγματοποιήθηκε, στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου διεθνές διαθρησκειακό συνέδριο με θέμα: "Πίστη, Κοινή Σοφία και Διεθνές Δίκαιο" (Faith, Shared Wisdom and International Law). Η παρουσία και οι ομιλίες του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, των τέως πρωθυπουργών της Αυστραλίας και της Νιγηρίας, καθώς και των επιτετραμμένων του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έδωσαν ιδιαίτερη αίγλη στη συνάντηση!!!
Συντάκτης: Δ.ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010
ΠΗΓΗ
Σχόλια