Χωρίς να αντιδρά η εκκλησία της Ελλάδος, Ανοίγει ο δρόμος για την καύση νεκρών στη χώρα μας.

Προσέξτε τον σχεδιασμό και την δολιότητα του κράτους, ακρίβυναν όπως αναφέρθηκε σε πρωινή εκπομπή του alter τα οστεοφυλάκια στα νεκροταφεία 100%.
Στο Σχιστό ο πρώτος αποτεφρωτήρας
Ανοίγει ο δρόμος για την καύση των νεκρών στη χώρα μας, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών για να εγκατασταθεί αποτεφρωτήρας στο Σχιστό ή στο Γ' Κοιμητήριο.
Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από εισήγηση της επιτροπής κοιμητηρίων, πρόκειται να ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών την επίσπευση της έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το θέμα, που εκκρεμεί σήμερα. Στη συνέχεια τα αρμόδια υπουργεία, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Υγείας θα εκδώσουν το Προεδρικό Διάταγμα ώστε να χωροθετηθεί το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών και οστών.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα ακολουθήσει η προκήρυξη του έργου και σε ενάμιση περίπου χρόνο το κέντρο αποτέφρωσης αναμένεται να λειτουργήσει.
Όπως έγραψε το «ΕΘΝΟΣ» το κόστος υπολογίζεται, στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ το κτίσμα θα είναι δύο ορόφων συνολικής επιφάνειας 600 τ.μ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής για τη «θεσμοθέτηση του δικαιώματος της αποτέφρωσης των νεκρών στην Ελλάδα» κ. Αντώνης Αλακιώτης, τόνισε, ότι το κόστος καύσης θα κυμαίνεται στα 800-1.000 ευρώ και τη χαρακτήρισε «δικαίωση πολυετούς προσπάθειας»!

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
Σήμερα, η καύση των νεκρών είναι μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, περίπλοκη και με μεγάλο κόστος. Οι οικογένειες των νεκρών, που εν ζωή είχαν εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρωθούν, αναγκάζονται να μεταφέρουν τις σορούς των αγαπημένων τους προσώπων στο εξωτερικό, στη Γερμανία ή στη Βουλγαρία, κάτι που συνεπάγεται πολλά χρήματα και μια γραφειοκρατική και ψυχοφθόρα διαδικασία. Υπολογίζεται δε, ότι το κόστος φθάνει και τις 18.000 ευρώ!

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Σε ότι αφορά τα έγγραφα, τώρα απαιτείται ένα πιστοποιητικό θανάτου, μια ταυτότητα, ληξιαρχική πράξη θανάτου και βεβαίωση του νοσοκομείου «ότι ο θάνατος δεν προήλθε με βίαιο τρόπο και δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον καμιά πιθανότητα ιατροδικαστικής διερεύνησης των αιτίων του θανάτου του νεκρού».

Να σημειωθεί τέλος, ότι σήμερα οι ελληνικές οικογένειες που ακολουθούν τη διαδικασία καύσης των νεκρών τους δεν ξεπερνούν τις 30-40 τον χρόνο, ενώ αντίστοιχα οι ξένοι που πεθαίνουν στην Ελλάδα και οι σοροί τους αποτεφρώνονται υπολογίζονται γύρω στους 80 με 100.

http://www.proinoslogos.gr/
Σχόλια