Το «δωμάτιο πανικού» και οι διαχρονικοί... φαντομάδες του ΑΠΕ

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Το «δωμάτιο πανικού» και οι διαχρονικοί... φαντομάδες του ΑΠΕ
https://www.zoornalistas.com/2024/11/blog-post_509.html
Nov 29th 2024, 09:17


Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ένας οργανισμός με καίρια σημασία για την ενημέρωση στην Ελλάδα, αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις που απειλούν την ομαλή λειτουργία του. Από οικονομικά αδιέξοδα έως και άστοχες διοικητικές πρακτικές, το Πρακτορείο βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, προκαλώντας αναστάτωση στους 253 εργαζομένους του.
Η διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπό τη διευθύνουσα σύμβουλο Χριστίνα Συναρέλλη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από δύσκολους γρίφους. Η Συναρέλλη, θεατρολόγος στο επάγγελμα και επιλογή του υφυπουργού στον πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη (στη φωτο με τον πρόεδρο Περδικάρη), καλείται να διαχειριστεί έναν οργανισμό με οικονομικά προβλήματα. Το νέο Δ.Σ. (Αιμίλιος Περδικάρης, Πρόεδρος, Χριστίνα Συναρέλλη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Σωτήρης Τριανταφύλλου, Μέλος, Αναστάσιος Μπούρας, Μη εκτελεστικό μέλος, Ηλίας Παλιαλέξης, Εκπρόσωπος εργαζομένων, Αντώνης Σκαμνάκης, Εκτελεστικό μέλος, Κατερίνα Σταμούλη, Μη εκτελεστικό μέλος, Μαρία Αντωνιάδου, Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μη εκτελεστικό μέλος, Σταύρος Τζίμας, Μη εκτελεστικό μέλος) αν και σχετικά «νωπό», καλείται να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του οργανισμού σε ένα περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας και έντονων πιέσεων.
Το 2023, οι πωλήσεις του Πρακτορείου ανήλθαν σε 1,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 14% σε σχέση με το 2022, κυρίως λόγω νέων υπηρεσιών και βελτιωμένης λειτουργίας του εμπορικού τμήματος. Ωστόσο, τα έξοδα εκτοξεύθηκαν στα 10,4 εκατ. ευρώ, με το 83% να αφορά μισθοδοσία και το υπόλοιπο 17% να δαπανάται για παροχές υπηρεσιών, συνεργασίες και λειτουργικά κόστη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν ότι στο πρακτορείο υπάρχουν αρκετές ταχύτητες εργαζομένων με ορισμένους διαχρονικούς «φαντομάδες» όχι μόνο να λάμπουν δια της απουσίας τους αλλά και με το άφαντο έργο τους.
Οι επιχορηγήσεις το 2023 έφτασαν τα 8,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις αυξήθηκαν στα 2,65 εκατ. ευρώ από 2,11 εκατ. το 2022. Οι επισφαλείς απαιτήσεις αποτελούν έναν ακόμη πονοκέφαλο για τη διοίκηση, ενώ η συνολική χρηματοοικονομική ισορροπία του οργανισμού κρέμεται από μια κλωστή.- απόσπασμα από κείμενο της Σόνιας Χαϊμαντά στο mononews (ΕΔΩ)



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια