Το Ισραήλ λέει ότι σκότωσε κι άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ...

Nonews-NEWS.com



Το Ισραήλ λέει ότι σκότωσε κι άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ...
http://www.nonews-news.com/2024/09/blog-post_6207.html
Sep 29th 2024, 14:42



 Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή, καθώς συνεχίζει να βομβαρδίζει ανηλεώς τον Λίβανο δύο ημέρες μετά το θανατηφόρο χτύπημα κατά του Χασάν Νασράλα...

Ο IDF είπε ότι ο Ναμπίλ Καούκ, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή το Σάββατο. Ο Ισραηλινός Στρατός περιέγραψε τον Κάουκ ως «κοντά στην κορυφή» της Χεζμπολάχ και συνέχισε λέγοντας ότι «εμπλέκεται άμεσα στην προώθηση τρομοκρατικών σχεδίων εναντίον του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του».
Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη φιλοϊρανική σιιτική οργάνωση του Λιβάνου.

Αρκετοί ανώτεροι διοικητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του γενικού αρχηγού της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, στη Βηρυτό την Παρασκευή.
Ο Καούκ ήταν βετεράνος μέλος της Χεζμπολάχ από τη δεκαετία του 1980 και στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως στρατιωτικός διοικητής της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ανακοινώσει κυρώσεις εναντίον του το 2020.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο Αλί Καρακέ, που παρουσιάστηκε ως διοικητής του νοτίου μετώπου της Χεζμπολάχ, όπως και άλλα ηγετικά στελέχη της, σκοτώθηκαν μαζί με τον Νασράλα. Πηγή προσκείμενη στην Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Καρακέ.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, ο Αμπάς Νιλφορουσάν, αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν, σκοτώθηκε επίσης στο πλήγμα της Παρασκευής.
Ο Χασέμ Σαφιεντίν, εξέχουσα φυσιογνωμία της Χεζμπολάχ, εμφανίζεται ως πιθανός διάδοχος του ξαδέλφου του Νασράλα.
Τα αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας «επιτέθηκαν σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών στο έδαφος του Λιβάνου στη διάρκεια των τελευταίων ωρών», ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Από χθες, Σάββατο, ο ισραηλινός στρατός «έχει πλήξει εκατοντάδες στόχους τρομοκρατών της Χεζμπολάχ σε όλον τον Λίβανο», σημείωσε επίσης ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιδρομές της περασμένης νύχτας. Επίσης, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σπίτι στην πόλη Αΐν, στην κοιλάδα Μπεκάα, στον ανατολικό Λίβανο, σκότωσε 11 ανθρώπους νωρίτερα σήμερα.
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις λέει ο ΛίβανοςΟ υπουργός Πληροφοριών του Λιβάνου, Ziad Makary, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ότι οι διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ συνεχίζονται, παρά τις επιθέσεις.
«Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου θέλει κατάπαυση του πυρός και όλοι γνωρίζουν ότι ο Νετανιάχου πήγε στη Νέα Υόρκη με βάση την υπόθεση της κατάπαυσης του πυρός, αλλά πάρθηκε η απόφαση να δολοφονηθεί ο Νασράλα.
Οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας συνεχίζονται. Ο πρωθυπουργός δεν υστερεί, αλλά το θέμα δεν είναι τόσο εύκολο.
Το Ιράν υπόσχεται εκδίκηση
«Κλειδί» για το τι θα συμβεί στη συνέχεια στη Μέση Ανατολή είναι αυτό που θα αποφασίσει ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν. Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα «δεν θα μείνει χωρίς εκδίκηση». Επιπλέον, κήρυξε πενθήμερο πένθος στο Ιράν ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε «το μαρτύριο του μεγάλου Νασράλα», χαρακτηρίζοντάς τον ως «ένα μονοπάτι και ένα σχολείο σκέψης» που θα συνεχιστεί.
Το Ιράν ζήτησε επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να «λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει την ισραηλινή επίθεση και να αποτρέψει να οδηγηθεί η περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο».
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν Μοχαμάντ Μπακέρ Καλιμπάφ δήλωσε σήμερα ότι οι οργανώσεις μαχητών θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το Ισραήλ με τη βοήθεια της Τεχεράνης μετά την δολοφονία του Νασράλα, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Δεν θα διστάσουμε να φτάσουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο προκειμένου να βοηθήσουμε την αντίσταση», δήλωσε ο Καλιμπάφ. Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης τις ΗΠΑ, λέγοντας: «Οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε όλα αυτά τα εγκλήματα και (...) οφείλουν να αποδεχθούν τις επιπτώσεις».
Το Ισραήλ "δεν θα ησυχάσει", δήλωσε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί και σημείωσε ότι η δολοφονία του Νασράλα δεν θα μείνει αναπάντητη, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων. Η περιοχή βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, υπογράμμισε επίσης ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια