Ειδήσεις της πρώτης σελίδας από το ψυγείο

zoornalistas.com

Περιήγηση στον ζωολογικό κήπο των media, της ενημέρωσης και της (μικρο)πολιτικής

Ειδήσεις της πρώτης σελίδας από το ψυγείο
https://www.zoornalistas.com/2024/09/blog-post_174.html
Sep 29th 2024, 15:56


Άκουσες το θέμα το βράδυ της Παρασκευής στα τηλεοπτικά δελτία. Το διάβασες πρωτοσέλιδο στον Τύπο του Σαββάτου. Και μετά από αυτό έρχεται μια κυριακάτικη έκδοση να σε ενημερώσει για τη «Δήλωση βόμβα της Όλγας Κεφαλογιάννη» ότι αντιμετωπίζει κρίση στον γάμο της με τον Μίνωα Μάτσα. Κάτι που έχεις δει την προηγούμενη μέρα όχι απλώς σε πρώτη σελίδα, αλλά σε βασικό θέμα εφημερίδας και μάλιστα με προεκτάσεις της είδησης.
Οι ξαναζεσταμένες πληροφορίες, χωρίς κάποιο νέο στοιχείο, είναι συχνό φαινόμενο στον κυριακάτικο Τύπο που λες και νιώθει την ανάγκη να γράψει καθυστερημένα κάτι που λόγω της περιοδικότητάς του δεν μπορούσε να γράψει την επομένη του γεγονότος.
Βασικός άγραφος κανόνας είναι ότι στην πρώτη σελίδα προβάλλεις ό,τι πιο εκλεκτό, πιο φρέσκο, ακόμα και πιο εμπορικό, έχεις στις εσωτερικές σου σελίδες. Και αυτό δεν μπορεί να είναι κάτι που έχει υπερκαταναλωθεί τις προηγούμενες ημέρες και εσύ το βγάζεις από το ψυγείο και το σερβίρεις χωρίς, έστω, μια γαρνιτούρα κάποιοι νέου στοιχείου. - από το harddog



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/FfCjQp
Σχόλια