Απανωτά 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο...

Nonews-NEWS.com



Απανωτά 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο...
http://www.nonews-news.com/2024/09/112.html
Sep 29th 2024, 19:19



Επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το πρωί  της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ροζενά - Δερβένι του Ξυλόκαστρου, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δάσος. Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται σε δύσβατο σημείο, δυσχεραίνουν έτι περαιτέρω οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη την παραλιακή Αχαΐα, Κορινθία, Λακωνία και παραλιακή Αρκαδία, με ριπές που φθάνουν τα 8 μποφόρ...

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πύργος και Ελληνικό Κορινθίας, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη και Κάτω Πιτσά αντίστοιχα. 
 Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Ροζενών, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. 

  
Επιτόπου επιχειρούν αυτήν την ώρα 208 πυροσβέστες με εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα, 13 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό τους. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.


►Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και στο Ρέθυμνο, σε χορτολιβαδική και εν μέρει δασική και αγροτική έκταση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας κι έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και του δήμου.
Με τη συνδρομή δύο εναέριων μέσων η φωτιά σύντομα οριοθετήθηκε και σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.
Στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα, 30 πυροσβέστες, τμήμα της ΕΜΟΔΕ και πεζοπόρα τμήματα.
Λόγω των ισχυρών ανέμων, πολύ υψηλός αναμένεται για αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Ρόδο, Κάσο και Κάρπαθο και υψηλός στο μεγαλύτερο μέρος της λοιπής νησιωτικής χώρας και σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής.



You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια