Δοκιμές...

Nonews-NEWS.com



Δοκιμές...
http://www.nonews-news.com/2024/05/blog-post_2113.html
May 31st 2024, 19:07






... με εξατομικευμένο εμβόλιο σε καρκινοπαθείς...
Χιλιάδες καρκινοπαθείς του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Αγγλία αναμένεται να έχουν πρόσβαση σε δοκιμές νέου τύπου θεραπείας που χρησιμοποιεί εξατομικευμένα εμβόλια για την καταπολέμηση της ασθένειάς τους. Τριάντα νοσοκομεία μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα για το εμβόλιο κατά του καρκίνου...





Τα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί για να ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αναγνωρίζει και να καταστρέφει τυχόν εναπομείναντα καρκινικά κύτταρα και να μειώνει τον κίνδυνο επανεμφάνισης της νόσου. Ο Elliot Pfebve, 55 ετών, είναι ο πρώτος ασθενής που υποβάλλεται σε θεραπεία με εξατομικευμένο εμβόλιο κατά του καρκίνου του εντέρου στην Αγγλία.


Μετά την αρχική θεραπεία του Έλιοτ, οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε ακόμη θραύσματα καρκινικού DNA στην κυκλοφορία του αίματος του, γεγονός που θέτει τους ασθενείς σε αυξημένο κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου τους.


Έτσι, υπέγραψε τη δοκιμή ερευνητικού εμβολίου που αναπτύχθηκε από κοινού από τις φαρμακευτικές εταιρείες BioNTech και Genentech, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία mRNA με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech για την Covid.


Τι είναι ένα εξατομικευμένο εμβόλιο κατά του καρκίνου;


Τα εμβόλια σχεδιάζονται συνήθως για την πρόληψη ασθενειών. Αλλά τα εμβόλια κατά του καρκίνου δημιουργούνται ως θεραπεία από τη στιγμή που κάποιος έχει διαγνωστεί. Όπως και με τα συμβατικά εμβόλια, προωθούν το ανοσοποιητικό σύστημα για να αναζητήσει έναν εχθρό, σε αυτή την περίπτωση τον καρκίνο του ασθενούς.


Ένα δείγμα του όγκου του Elliot στάλθηκε στα εργαστήρια της BioNTech στη Γερμανία, όπου εντοπίστηκαν έως και 20 μεταλλάξεις ειδικές για τον καρκίνο του. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, δημιουργήθηκε ένα εμβόλιο χρησιμοποιώντας mRNA, το οποίο περιέχει οδηγίες στα κύτταρα του Elliot να παράγουν μεταλλαγμένες πρωτεΐνες που είναι μοναδικές για τα καρκινικά του κύτταρα.


Η πρόθεση είναι ότι το εμβόλιο θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα για να αναζητήσει και να καταστρέψει τυχόν εναπομείναντα ίχνη καρκίνου, και έτσι να βελτιώσει τις πιθανότητες να είναι απαλλαγμένο από καρκίνο τα επόμενα χρόνια.


Περισσότεροι από 200 ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ισπανία και τη Σουηδία θα μετέχουν στη δοκιμή και θα λάβουν έως και 15 δόσεις του εξατομικευμένου εμβολίου. Η μελέτη δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το 2027. Μια ελπίδα είναι ότι τα εμβόλια θα έχουν λιγότερες παρενέργειες από τη συμβατική χημειοθεραπεία. Ο Έλιοτ είπε ότι εκτός από έναν ήπιο πυρετό μετά την ένεση, δεν είχε άλλα προβλήματα με το εμβόλιο.


Η Moderna και η BioNTech έχουν ξεκινήσει ή σχεδιάζουν δοκιμές εμβολίων mRNA κατά μιας σειράς τύπων όγκων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα, του μαστού και της ουροδόχου κύστης.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια